Știri

1.200 de cadre didactice din România vor continua predarea online

S-au redeschis școlile din România, dar o parte dintre profesori continuă predarea online. Este vorba despre 1.200 de cadre didactice care vor continua să țină ore din fața monitoarelor.

Profesori care continuă predarea online

În luna februarie, 1.200 de cadre didactice din România vor continua să predea online, în baza unei adeverințe emise de medicul de medicina muncii, sau de medicul curant. Este vorba despre acei profesori care se află în grupa de risc, sau au boli cronice. În baza documentului medical, ei pot continua să predea elevilor, de acasă.

Conducerea școlii din care fac parte va trebui să adapteze orarul la acești profesori și să găsească soluții pentru ca orele să se desfășoare în continuare.

Până în prezent, Ministrul Educației, a precizat că 1.200 de cadre didactice au prezentat adeverințe medicale pentru a continua învățarea online, după prima zi de școală. Tot el a spus că peste 8.000 de elevi au făcut deja demersuri pentru a li se permite să continue școala online.

Situații în care se face predarea online

Sorin Cîmpeanu a subliniat că sunt câteva situații în care profesorii și elevii vor putea face orele online, de acasă, chiar dacă ceilalți elevi/profesori vor fi prezenți în sala de clasă. Vă prezentăm aceste situații expuse de către Ministrul Educației.

O astfel de situație este când elevii au contraindicații medicale, au vulnerabilități. Ei vor face ore online.

În cazul în care elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități certificate, aceștia vor face ore online;

Dacă elevii prezintă simptome, în mod evident dacă prezintă simptome, recomandarea mea și a ministrului Sănătății și a oricui este să facă orele de acasă, a spus Ministrul Educației.

În cazul profesorilor, ei pot face predarea-învățarea online, de acasă, în cazul în care prezintă vulnerabilități sau simptome.

Școlile s-au deschis din 8 februarie pentru majoritatea elevilor din România. Elevii s-au întors fizic la ore, după câteva luni în care au fost nevoiți să facă ore online, de acasă.

Ei au revenit în bănci, cu obligativitatea de a purta măști de protecție și de a păstra distanța fizică atât în clase, cât și pe holul sau în curtea școlii.

Cu privire la revenirea elevilor fizic la ore, ministrul a atras atenția asupra transportului elevilor către unitățile de învățământ. El a spus că acesta nu trebuie să fie un factor al transmiterii bolii şi că va intra sub autoritatea şcolilor şi a primăriilor.

„Dacă la transportul local nu avem competenţe directe, deşi vom face apel la autorităţile locale, este sigur că transportul şcolar intră sub autoritatea şcolii şi a autorităţilor locale astfel încât să nu fie un factor important de transmisie“, a explicat Cîmpeanu.

Luni, 8 februarie, a fost prima zi în care elevii din România s-au întors fizic la ore după câteva luni în care au făcut școala online, de acasă.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.