Știri

Anunț de ultimă oră! Ludovic Orban și-a dat demisia din Camera Deputaților

Update: Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Aceasta a fost depusă de fosta consilieră a lui Orban la Florin Cîțu.

Conform anumitor surse, se pare că premierul și actualul președinte al PNL trebuie să hotărască dacă acceptă această demisie sau îl păstrează pe Orban în funcție, având în vedere că nu există o majoritate parlamentară. Nu au fost făcute declarații în acest sens până acum de niciunul dintre reprezentanții PNL.

În politica românească au loc o mulțime de schimbări. În ultima vreme au fost făcute mai multe modificări în acest domeniu și acum a avut loc un alt eveniment important: demisia lui Ludovic Orban. Acesta și-a dat demisia chiar în cursul zilei de astăzi.

Demisie Ludovic Orban

După ce Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL, Ludovic Orban a decis să își dea demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Demisia se va afla pe masa noului lider PNL, Florin Cîțu, așa cum a decis Orban. Acesta nu vrea să o depună la Cameră din motive bine întemeiate.

Orban a declarat că marți sau miercuri se organizează alegeri pentru funcția de președinte al Camerei dacă el își dă demisia astăzi. Având în vedere că încă este membru PNL, își dorește ca tot un coleg de breaslă să ocupe această funcție la care renunță.

“Luni, la 9, președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, cu posibilitatea de a o înainta când consideră că există posibilitatea refacerii majorității și a câștigării funcției de președinte al Camerei de PNL, cu alt candidat. Dacă eu îmi depun luni demisia la Cameră, marți sau miercuri se organizează alegeri pentru funcția de președinte al Camerei.

Acum, e risc major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei. Eu sunt membru al PNL, obiectivul meu e ca această funcție să rămână unui deputat al PNL. Demisia e un act unilateral, decizia mea e irevocabilă, dar eu sunt membru al PNL și nu vreau să creez șansa să se aleagă Ciolacu președinte al Camerei sau alt PSD-ist care va candida.”, a declarat Orban.

Liberalii nu au majoritate, în acest moment, în Camera Deputaților, ceea ce înseamnă că riscă să piardă postul de președinte dacă plenul ar lua act de demisie. Din acest motiv, premierul și noul președinte Florin Cîțu ar intenționa să amâne decizia privind demisia lui Ludovic Orban

Florin Cîțu, noul președinte al PNL

Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL. La vot au participat aproape 5.000 de liberali reuniţi în congresul de la Bucureşti, organizat la Romexpo, care au dat verdictul final.

Pentru ca Florin să ocupe această funcție, pentru el au votat aproape 2.900 de libe­rali, în vreme ce Ludovic Orban, şef la Camera Depu­taţilor, a primit doar 1.900 de voturi. Florin Cîțu a mărturisit că este foarte mândru de noua funcție pe care o mai are pe lângă cea de prim-ministru și spune că are planuri mari pentru țara noastră.

„De azi suntem un partid unit şi vom folosi toate re­sur­se­le împotriva adversarului nostru politic: PSD. Aceas­ta nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare care în­cepe cu PNL, care va schimba România în bine. Împre­ună con­stru­im România liberală“, a spus Cîţu după anunţarea rezultatului.

Comments are closed.