Știri externe

Președintele Erdogan a făcut anunțul după cutremur

100.000 de salvatori continuă să răscolească ruinele din Turcia şi Siria în căutarea supravieţuitorilor. Şansele însă de a mai găsi pe cineva în viaţă sunt însă extrem de mici.

Bilanțul deceselor din Turcia și Siria a sărit peste 22.700. În ultimele momente, Recep Tayyip Erdogan, președintele turc, a confirmat că numărul morților din țara sa se ridică acum la 19.388.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că guvernul turc va plăti chiria cetățenilor timp de un an dacă aceștia nu doresc să stea în corturi.

În timpul vizitei sale în orașul Adiyaman din sud-estul țării, Erdogan a declarat din nou că guvernul va reconstrui clădirile prăbușite într-un an.

„Între timp, vom oferi 10.000 de lire turcești (530,92 dolari) cetățenilor noștri. În plus, pentru cetățenii care nu stau în corturi, care nu doresc să stea în corturi, ne vom asigura că se pot muta în unități rezidențiale și le vom acoperi chiria”, a declarat el.

Erdogan a menționat, de asemenea, că, dacă cetățenii speriați preferă să stea în hoteluri, „le putem oferi acestora cazare”, notează CNN.


Ai nevoie de orice tip de asigurare: calatorii, pentru masina, pentru casa? Suna la 0723955818 si ai oferte speciale! Daca ai intrebari poti suna sau sa ne scrii direct pe whatsapp la numarul 0723955818

Comments are closed.