Știri

Se dau câte 2.500 de lei de persoană! Banii vin direct pe card. Cine poate primi

Într-un oraș din România, acești cetățeni ar putea primi suma de 2.500 de lei. Care este motivul? Această măsură s-a luat deja în mai multe orașe din țară.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, dorește să acorde un stimulent în valoare de 2.500 de lei pentru fiecare copil care se naște în municipiul reședință de județ.

Pentru asta, va propune Consiliului Local un proiect de hotărâre pe care să îl supună aprobării, informează agenția de presă Rador.

Natalitatea a crescut în județ, dar nu și în municipiu

Miercuri, 15 februarie, Ion Lungu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că una dintre cauzele scăderii numărului de locuitori este sporul demografic negativ. Acesta a precizat că deși natalitatea a crescut în județul Suceava, nu s-a întâmplat același lucru în municipiu.

”Chiar dacă în judeţul Suceava este spor de natalitate, nu e cazul în municipiul Suceava”, a spus primarul.

Acesta a precizat însă că proiectul va viza numai nou-născuții ai căror părinți au domiciliul stabil în municipiul Suceava.

E vorba doar de cei care au domiciliul stabil în municipiul Suceava, nu cei care au reşedinţa în municipiul Suceava, cum ar fi cei din Ucraina sau din Republica Moldova. Vom da câte 2.500 de lei pentru a încuraja natalitatea, să crească numărul de naşteri în oraşul nostru. Anul trecut în municipiul Suceava s-au născut 3.707 copii”, a adăugat Ion Lungu.

Edilul a spus că mai există orașe care au recurs la această măsurăm în condițiile în care natalitatea este în continuă scădere.

” Vrem să acordăm un sprijin financiar la fiecare copil nou născut probabil sub forma unui card cu care se pot achiziționa produse necesare pentru creșterea copilului, dar detaliile le vom mai discuta pentru că vor fi niște criterii. Vor primi acest sprijin  doar de cei care au domiciliul stabil în municipiul Suceava nu cei care au reședința aici”, a spus el.

 

 

Comments are closed.