Surse medicale au declarat pentru Libertatea că ipotezele luate în calcul în decesul subit al lui Silviu Prigoană sunt accident vascular cerebral sau un stop cardio-respirator. Cauza exactă a morții va fi stabilită însă după efectuarea necropsiei.
Silviu Prigoană a murit astăzi, 12 noiembrie, în timp ce se afla la masă la un restaurant de lângă Bran. Echipajele de salvare sosite la fața locului au încercat fără succes să-l resusciteze câteva zeci de minute, după ce s-a înecat cu mâncare. ADVERTISING Pentru Libertatea, un reprezentant al SAJ Brașov a declarat:
„A venit un apel 112 la ora 14:15 legat de un pacient aflat într-un restaurant din zona turistică Bran, în stare de inconștiență. În foarte scurt timp, la restaurant a ajuns un echipaj de prim ajutor SMURD din zonă. Pacientul era în stop cardio-respirator și s-au început manevrele de resuscitare. S-a cerut ajutor de la un echipaj superior”.
Resuscitarea s-a făcut timp de 40 de minute, însă fără niciun rezultat. La 15.30 a fost declarat decesul omului de afaceri. Conform medicilor, pacientul avea antecedente cardiace și neurologice, iar în urmă cu 14 ani a suferit un infarct miocardic. Surse medicale spun că deocamdată cauza exactă a decesului nu poate fi confirmată și doar raportul de la Medicină Legală va stabili acest lucru
Dan Diaconescu a întrebat-o pe fosta soție a omului de afaceri despre istoricul bolilor, dar și despre ipoteza că s-ar fi înecat cu mâncare la restaurantul din Brașov.
„Adriana, poate nu ești în starea cea mai bună, dar ce s-a întâmplat exact? Clevetim cu înecatul, cu ce …?”
„Ceva ce o să aflăm de la Medicina Legală. Deocamdată, eu nu cred în teoria cu înecatul cu mâncare. Fostul soț era cardiac de pe vremea căsătoriei noastre și în mod sigur a avut un infarct. Cu apropiații cu care am discutat, am înțeles că de dimineață îi era foarte rău. S-a dus la o întâlnire de afaceri la Brașov și acolo în restaurant s-a produs decesul. De la inimă. De la stop cardio-respirator”.
Întrebată despre teoria că s-ar fi înecat, fosta soție a omului de afaceri decedat a spus:
„Nu au știut oamenii din restaurant cum să reacționeze. El mânca în regim special tocmai pentru că fiind cardiac, trebuia să se protejeze”.
„Dar slăbise foarte tare. Era o cură de slăbire. Ce a făcut, s-a operat la stomac?”, a întrebat Dan Diaconescu.
„Nu știu, nu am nicio confirmare pentru că noi de mulți ani nu am mai comunicat. Nu vă pot spune cu exactitate”, a răspuns Adriana Bahmuțeanu.