Magazin

Cum faci sarmale delicioase fără carne. Cum fac măicuțele de la Mănăstirea Prislop sarmale bune de post

Cum faci sarmale delicioase fără carne. Cum fac măicuțele de la Mănăstirea Prislop sarmale bune de post

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor, mai ales în perioadele de sărbători. Chiar și în post, putem savura această delicatesă tradițională, fără carne, dar la fel de gustoasă. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop este apreciată pentru savoarea sa unică și simplitatea ingredientelor. Iată cum poți prepara sarmale de post delicioase, exact ca la mănăstire!

Ingrediente pentru sarmale de post
1 varză murată mare

250 g orez

200 g ciuperci proaspete sau conservate

2 morcovi

1 ceapă mare

100 g nuci măcinate

200 ml suc de roșii

50 ml ulei

1 legătură de mărar

1 legătură de pătrunjel

2-3 foi de dafin

1 linguriță cimbru uscat

Sare și piper după gust

1 lingură boia dulce

Mod de preparare
Pregătirea verzei – Dacă varza este prea sărată sau acră, se lasă la desărat în apă rece timp de o oră, apoi se scurge bine. Se desprind foile cu grijă și se îndepărtează cotoarele groase.

Prepararea umpluturii – Ceapa și morcovii se toacă mărunt și se călesc ușor în ulei până devin aurii. Se adaugă ciupercile tocate mărunt și se lasă la înăbușit până scade lichidul.

Se adaugă orezul spălat bine și nucile măcinate, apoi se condimentează cu sare, piper, cimbru și boia. Se amestecă bine compoziția și se lasă la răcit câteva minute.

Împachetarea sarmalelor – Pe fiecare foaie de varză se pune o lingură de umplutură, se rulează și se închid marginile laterale astfel încât să nu se desfacă în timpul fierberii.

Așezarea în oală – Pe fundul oalei se pun câteva foi de varză tocate mărunt, apoi sarmalele se așază în straturi. Printre ele se adaugă frunze de dafin și mărar.

Fierberea – Se toarnă sucul de roșii diluat cu puțină apă, astfel încât să acopere sarmalele. Se fierb la foc mic timp de 2-3 ore, verificând din când în când să nu scadă lichidul.

Sfaturi pentru un gust autentic
Dacă vrei sarmale mai aromate, poți adăuga câteva stafide în compoziție.

Sarmalele de post sunt și mai gustoase dacă sunt lăsate să se odihnească câteva ore înainte de a fi servite.

Se pot servi cu mămăligă caldă și ardei iute pentru un plus de savoare.

Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop este dovada că sarmalele pot fi delicioase și fără carne. Prepară-le și bucură-te de un preparat tradițional, gustos și sănătos, perfect pentru perioada postului!

014
Cristiana Furtuna
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.