Știri Sănătate

4 alimente care nu trebuie să lipsească din niciun frigider, recomandate de dr. Oz

Tot mai mulți oameni își doresc să mănânce sănătos, după ce au înțeles că sănătatea și starea de bine depind în mare parte de alimentația pe care o adoptăm. Unul dintre cei mai renunți medici din lume, cunoscut pentru programele sale tv. în care oferă sfaturi utile despre cum să trăim sănătos, a dezvăluit care sunt cele 4 alimente ce nu au voie să lipsească din niciun frigider.

4 alimente care nu trebuie să lipsească din frigider

Iată care sunt cele patru alimente care nu trebuie să lipsească din frigiderul unei persoane preocupate pentru sănătatea sa. Dr. Oz vorbește despre măsline, afine, iaurt turcesc Ayran și lapte de migdale.

Potrivit celebrului medic, măslinele aduc numeroase beneficii organismului și pot ajuta la prevenirea unor boli grave, precum cancer, depresie sau tulburări mentale. Măslinele conțin nutrienți importanți care contribuie la buna funcționare a organismului. Ele sunt o sursă bună de proteine, carbohidrați, calorii, grăsimi, vitamina A, C și E, calciu, fier, magneziu, caroten, zinc și multe altele.

Grăsimile din măsline ajută la reducerea presiunii arteriale, iar compușii fenolici din acestea previn bolile cronice. De asemenea, conținutul de vitamina E menține integritatea membranelor celulare. Măslinele sunt benefice în tratarea constipației, pentru reglarea colesterolului în organism, pentru combaterea inflațiilor în corp și pentru prevenirea îngrășării.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Afinele – foarte importante pentru sănătatea umană

Dr. Oz spune că afinele nu trebuie să lipsească din frigiderul nostru. Acestea sunt bogate în fibre, magneziu și vitamina C. De asemenea, conțin și vitamina A, E și B, cupru, seleniu, fier, zinc, cu rol de stimulare a sistemului imunitar și de prevenire a infecțiilor. Tot afinele neutralizeaza radicalii liberi care pot promova boala și îmbătrânirea în organism, ajută la diminuarea grăsimii din zona abdomenului, și la scăderea riscului apariției bolilor cardiovasculare.

Tot afinele ajută la eliminarea bacteriilor care provoacă infecțiile urinare, mențin sănătatea creierului, luptă împotriva cancerului și sunt de mare ajutor în problemele de digestie.

Un alt aliment care nu trebuie să ne lipsească din frigider este iaurtul turcesc Ayran, o băutură răcoritoare bogată în calciu și probiotice, cu efecte benefice asupra organismului uman.

Nu în ultimul rând, Dr. Oz recomandă spre consum laptele de migdale. Acesta este mai nutritiv decât laptele de vacă și nu conține grăsimi saturate fiind o alternativă ideală pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.

Comments are closed.