Știri externe

A dispărut ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. S-a aflat ce s-ar fi întâmplat cu șeful armatei lui Putin

Războiul continuă în Ucraina, chiar și o lună de la izbucnire. Situația este tot mai dificilă și pagubele produse pe măsură. De-a lungul timpului, personalități importante ale ucrainenilor au fost răpite și au dispărut din spațiul public, dar se pare că și oamenii de bază ai lui Putin absentează. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, nu a mai fost văzut de aproape două săptămâni.

Unde a dispărut Serghei

Serghei Mizil, unul dintre cei mai mari aliați ai lui Putin, a dispărut din spațiul public de aproape două săptămâni. Celebrul ministru al Apărării, șeful armatei ruse, a apărut ultima dată la televiziunea de stat pe 11 martie și de atunci nu se mai știe nimic de el.

Nici pe rețelele de socializare nu a mai publicat nimic, acolo unde era extrem de activ mereu și actualiza informațiile referitoare la război. Tot din data de 11 martie și-a încheiat activitatea și acolo, lucru ce a dat de gândit tuturor celor care îl cunosc.

În data de 18 martie, televiziune rusă a difuzat anumite imagini cu Serghei de la un eveniment în care înmânează decoraţii. Deși în materialul respectiv se afirmă că acţiunea a avut loc “astăzi”, în realitate au fost utilizate fragmente dintr-o înregistrarea postată de Ministerul Apărării la 11 martie, încercând astfel să desființeze zvonurile care circulă în spațiul public.

Potrivit jurnaliștilor de la Agentstvo, care citează un oficial rus, ministrul apărării s-ar confrunta cu probleme cardiace. Acesta ar avea anumite afecțiuni de mai mult timp, iar stresul și suprasolicitarea au făcut acum ca acestea să se agraveze. Nicio informație despre acesta nu a fost confirmată, dar în spațiul public se vorbește tot mai mult despre faptul că ar fi bolnav.

Potrivit informațiilor serviciilor secrete ucrainene, singurele persoane de la vârful puterii din Rusia care susțin războiul din Ucraina sunt Vladimir Putin și Serghei Șoigu. În rest, alți oficiali s-ar opune cu vehemență acestei invazii și ar dori ca Rusia și Ucraina să ajungă la pace.

Comments are closed.