Media

A murit cântărețul și instrumentistul Doru Stănculescu

Este o zi tristă în România. S-a stins din viață cântărețul și instrumentistul român de muzică folk Doru Stănculescu. Artistul avea 71 de ani. Vestea tristă cu privire la trecerea sa în neființă a fost dată de către prietenii săi, pe rețelele de socializare.

S-a stins din viață Doru Stănculescu

Doru Stănculescu avea 71 de ani. Din primele informații pe care le avem, se pare că artistul a fost găsit fără suflare, în locuința sa. Doru Stănculescu (n. 25 iunie 1950, București) a fost un cântăreț și instrumentist român de muzică folk.

A debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga. A realizat muzica pentru filmul Porțile albastre ale orașului (în anul 1974, regia Mircea Mureșan). Primul material discografic al artistului este un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord.

Doru Stănculescu a apărut la Televiziunea Română cu melodii ca „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai…”, „Ecou de romanță”, „Fără petale” și a fost membru fondator al Cenaclului Flacăra, unde a participat până la desființarea acestuia.

 

Vestea tristă despre decesul său a fost dată de către unul dintre prietenii artistului. Acesta a scris pe Facebook un mesaj de condoleanțe.

Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stanculescu Doru-emil a plecat azi dimineață să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă. O pierdere uriaşă!”, a scris pe Facebook artistul Eugen Avram.

Puțini sunt cei care știu că Doru Stănculescu era de profesie arhitect. El a fost fratele cântăreței Mihaela Mihai.

Dumnezeu să-l aibă în paza sa!

Comments are closed.