Știri

A murit cel mai inteligent om din țară! Cât de mult a însemnat el pentru România

În ultima vreme primim totmai multe vești triste din cauza pierderii unor oameni speciali. România este din nou îndoliată, după ce a plecat din această lumea unul dintre cei mai inteligenți oameni. Românii l-au pierdut pe Claude Karnoouh, antropologul și sociologul francez care a locuit 15 ani în țara noastră.

A murit Claude Karnoouh

Claude Karnoouh a fost considerat unul dintre cei mai inteligenți oameni de la noi din țară și dovadă stau realizările lui de până acum. Prietenii spuneau despre el că este cu adevărat o bibliotecă umană, pentru că el avea răspuns pentru orice întrebare și deținea informații prețioase din orice domeniu.

Moartea lui a fost anunțată de scriitorul Alexandru Petria, care a vorbit cu mare drag despre bunul său prieten. A avut o părere extrem de bună despre el, pentru că de-a lungul vieții a demonstrat că este un om minunat, dornic mereu să învețe și să-i învețe câte ceva pe ceilalți.

”În această dimineață, pe la 6, a murit prietenul meu Claude Karnoouh. Un autentic cărturar de stânga, o bibliotecă pe două picioare, un om vertical. Poate cel mai român dintre intelectualii francezi. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris acesta pe pagina lui de Facebook.

Deși nu era român, vorbea perfect limba noastră și cei 15 ani în care a locuit aici și-au pus cu adevărat amprenta asupra lui, dar și asupra țării noastre. A realizat o mulțime de studii despre satul Breb, din Maramureș, de care era absolut îndrăgostit.

Karnoouh este autorul a șase cărți și peste o sută de articole și eseuri de antropologie culturală și politică, filosofia culturii și filosofie politică. A abordat diferite situații importante și tot felul de subiecte.

Din 1991 și până în 2002 a fost profesor invitat al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj unde, unde era foarte iubit de către studenți, dar și de către colegii săi, care spuneau că au avut multe de învățat de la el. În ultima perioadă a fost profesor invitat la Universitatea Națională de Arte din București.

Comments are closed.