Știri externe

A murit celebrul astronaut Michael Collins. A fost răpus de o boală nemiloasă

Michael Collins a fost unul dintre cei mai cunoscuți astronauți, care a scris istorie în acest domeniu. El a fost membru al Apollo 11, prima misiune cu echipaj pe Lună, care l-a făcut cunoscut în toată lumea. Celebrul bărbat a murit la vârsta de 90 de ani, din cauza unei boale nemiloase.

Michael Collins, răpus de cancer

stronautul american Michael Collins, care a participat la misiunea Apollo 11, prima misiune cu echipaj pe Lună, a murit miercuri de cancer la vârsta de 90 de ani. Anunțul trist a fost făcut de către familia celebrului astronaut.

Familia bărbatului care a luptat ani la rând cu boala și a fost învins a transmis un comunicat emoționant, prin care preciza că toți cei dragi vor să îşi amintească de „spiritul lui viu, simţul său liniştit al datoriei, privirea lui marcată de înţelepciunea dobândită atunci când s-a uitat spre Terra în timp ce se afla în spaţiu, precum şi atunci când observa apele calme de pe barca lui de pescuit”.

Michael Collins, pilot al modulului de comandă, a fost singurul din echipă care nu a pătruns pe Lună, ci a rămas pe orbita satelitului natural. În acel moment, Neil Armstrong și Buzz Aldrin deveneau primii oameni care pășeau pe Lună și scriau istorie.

În ultimii ani a rămas la fel de activ în rândul veteranilor programului spaţial Apollo și povestea cu drag ori de câte ori avea ocazia despre experiențele prin care a trecut de-a lungul carierei sale de excepție. Mai mult, el a scris de mai multe ori despre ce a trăit de-a lungul anilor în care a performat și lucrările sale au devenit celebre. În anii 1960, a acumulat numeroase ore de zbor în spaţiu, în special în timpul misiunilor Gemini.

Mai mult, astronautul a fost numit secretar de Stat adjunct pentru Afaceri publice de președintele Richard Nixon, apoi a coordonat construirea Muzeului Aerului de la Washington, asumându-și funcția de președinte (1971-1978).

Comments are closed.