Știri externe

A murit creatorul anti-virusului McAfee. Era în închisoare pentru evaziune fiscală

A murit John McAfee, cel cunoscut pentru faptul că a creat anti-virusul care îi poartă numele. McAfee se afla după gratii, unde era închis pentru evaziune fiscală Cu câteva ore înainte de a fi găsit fără suflare, bărbatul aflase că va fi extrădat în SUA, pentru a fi judecat.

John McAfee găsit mort în închisoare

John McAfee se afla după gratii. Decesul său a fost anunțat de către reprezentanții penitenciarului. Cu doar câteva ore înainte să fie găsit mort, McAfee aflase că urmează să fie extrădat în Statele Unite ale Americii cu scopul de a fi judecat pentru infracțiunea de evaziune fiscală.

Presa străină scrie că programatorul s-ar fi sinucis când a aflat că riscă să stea după gratii nu mai puțin de 30 de ani.

McAfee avea 75 de ani și a fost găsit fără viață miercuri seara, în închisoarea Brians 2 de lângă Barcelona.

Departamentul catalan de justiție a declarat că medicii au încercat să îl salveze, dar era prea târziu.

Personalul judiciar a fost trimis la închisoare și investighează cauzele morții. Totul indică moartea prin sinucidere, se arată într-un comunicat de presă.

McAfee a fost arestat pe 3 octombrie 2020

Creatorul anti-virusului care îi poartă numele a fost arestat pe 3 octombrie anul trecut. Era pe aeroportul El Prat din Spania și se pregătea să zboare către Turcia. El a fost acuzat că s-a sustras de la plata taxelor și a impozitelor, nu a raportat veniturile pe care le-a obținut din promovarea criptomonedelor și nici cele pe care le-a obținut prin vânzarea drepturilor de autor pentru un documentar cu povestea lui de viață.

McAfee a fost achiziționat de producătorul de cipuri Intel în 2010 pentru 7,7 miliarde de dolari și a fost împărțit în cea mai mare divizie de securitate cibernetică a Intel.

Rebrandingul a fost de scurtă durată, iar Intel în 2016 a transformat unitatea de securitate cibernetică într-o nouă companie numită McAfee.

Viața personală a lui McAfee a atras deseori la fel de mult interes precum realizările sale profesionale. A făcut de două ori curse lungi pentru președinția SUA și a participat la dezbaterile prezidențiale ale partidului libertarian în 2016. S-a implicat în yoga, avioane ultra-ușoare și a produs medicamente pe bază de plante.

Comments are closed.