Știri externe

A murit creatorul celebrului joc Sudoku

Doliu în lumea întreagă: a murit creatorul celebrului joc Sudoku despre care a auzit toată lumea. Maki Kaji s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani, iar anunțul trist cu privire la deces s-a răspândit deja în toată lumea. Sigur te-ai jucat măcar o dată, și poate nu ai știut cine este cel din spatele acestui joc devenit celebru în toată lumea.

A murit creatorul jocului Sudoku

Maki Kaji s-a folosit de elemente din mai multe jocuri asemănătoare și a creat astfel varianta Sudoku care a devenit rapid celebră în lumea întreagă. Creația sa a luat naștere la jumătatea anilor 80 și se traduce prin număr unic.

Maki Kaji a murit din cauza unei boli nemiloase. Sudoku este jucat zilnic de milioane de oameni din întreaga lume. După ce a terminat studiile universitare, a început să lucreze la prima revistă de jocuri de tip puzzle din Japonia. Revista se numea Nikoli și a fost lansată în anul 1983.

Jocul a devenit celebru în toată lumea. Există un campionat mondial de Sudoku care se desfășoară în fiecare an, începând din 2006.

Cum se joacă Sudoku și de ce este considerat antrenament pentru creier

Sudoku este un joc în formă de grilă, inspirat de pătratul latin și de problema celor 36 ofițeri a lui Leonhard Euler. Scopul jocului este de a umple această grilă cu cifrele de la 1 la 9 respectând anumite condiții, cu unele cifre fiind de la început dispuse în grilă.

Jocul are reguli simple soluții complexe. Grila jocului este un pătrat de nouă pe nouă căsuțe, subdivizat în tot atâtea pătrate identice, numite regiuni. Regula jocului este simplă: fiecare rând, coloană sau regiune nu trebuie să conțină decât o dată cifrele de la unu la nouă.

Formulat altfel, fiecare ansamblu trebuie să conțină cifrele de la unu la nouă o singură dată.

Se consideră că Sudoku este un antrenament pentru creier.

Comments are closed.