Știri externe

A murit „mama telenovelelor”, pe care toată lumea o cunoaște! Ajunsese la venerabila vârstă de 97 de ani

Televiziunea și lumea filmului a fost lovită de o tragedie mare. Aflăm că marți, 29 iunie, s-a stins din viața cea supranumită „mama telenovelelor”, care a scris istorie cu operele sale. Delia Fiallo este cea care a inventat, în adevăratul sens al cuvântului, genul TV numit telenovelă. Decesul ei a fost confirmați deja de apropiați.

A murit Delia Fiallo

Doliu în lumea televiziunii după ce a murit „mama telenovelelor”, așa cum era cunoscută celebra scenaristă Delia Fiallo, supranumită „mama telenovelelor latino-americane”. Vedeta și-a pierdut viața chiar cu câteva zile înainte de a împlioni 97 de ani, pe 4 iulie.

Delia Fiallo a murit marți, în Coral Gables, Florida, acolo unde locuia. Nora celebrei scenariste a fost cea care a făcut acest anunț tragic. Unul dintre copiii ei i-a asigurat pe fani că a avut parte de un sfârșit liniștit și a trecut cu sufletul împăcat în lumea de dincolo.

„A murit în pace și înconjurată de cei dragi”, a declarat pentru canalul Televisa unul dintre copiii autorului.

Delia Fiallo a avut o carieră de succes. Şi-a început cariera în 1950 cu telenovele radiofonice, iar în 1957 a scris primul scenariu destinat televiziunii. Ea a scris scenariile pentru unele dintre cele mai cunoscute telenovele precum “Lucecita”, “Esmeralda”, “Leonela”, “Cristal” sau “Kassandra”.

Delia Fiallo, dedicată muncii sale chiar și la peste 90 de ani

Delia Fiallo își amintea, în urmă cu câțiva ani, cât de mult a muncit pentru a realiza tot ce și-a propus și pentru a ajunge atât de cunoscută. Scenarista mărturisea că scria și 35 de pagini pe zi, fără a se gândi la probleme. Nu avea timp nici măcar să obosească sau să se simtă rău, pentru că știa că are de muncă.

„Mulți ani am făcut acest lucru, am scris zilnic un capitol, în timp ce telenovela rula pe micile ecrane. Nu aveam voie să mă îmbolnăvesc, să mă odihnesc. Uneori începeam o poveste azi și mâine scriam alta”, a povestit Fiallo.

Într-un interviu pentru AFP din 2018, Delia Fiallo a spus că vrea ca lumea să-şi amintească de ea „ca de o persoană care a iubit mult şi care a fost foarte iubită”. Chiar și la peste 90 de ani, continua să scrie și multe dintre operele sale au ajuns cărți.

Comments are closed.