Știri externe

A murit milionarul criminal. HBO a făcut un documentar după viața lui

A murit milionarul criminal care fusese condamnat la închisoare pe viață. El era portretizat într-un documentar HBO care îi prezentau faptele care au dus la condamnare. Decizia instanței a fost dată anul trecut.

A murit milionar criminal, celebru pe HBO

Robert Durts a murit la 78 de ani din cauze naturale. Vestea a fost dată de către avocatul său, Dick DeGuerin. Deținutul s-a stins din viață luni, 10 ianuarie 2022, la ora locală 06.44. Reprezentanții autorității penitenciarelor din California au confirmat decesul.

În 2021 Durts a fost condamnat la închisoare pe viață fără posibilitatea de a fi eliberat condiționat. El se afla internat în spital după ce, în luna octombrie 2021, fusese infectat cu virusul. Milionarul criminal suferea și de o boală incurabilă la vezica urinară.

Robert Durts a recunoscut toate crimele

Milionarul Robert Durts a fost condamnat la închisoare pe viață, fără eliberare condiționată, pentru uciderea a două femei și a unui bărbat. Prima dată a ucis-o pe soția lui, Kathie McCormack Durst, dipărută în 1982. Ulterior a ucis-o pe Susan Berman, o jurnalistă care urma să dezvăluie adevărul despre dispariția soției sale. Ea era confidenta milionarului. Anchetatorii au stabilit că a doua crimă s-a produs în anul 2000, când Durts și-a dat seama că femeia îl va denunța.

A murit milionarul criminal. HBO a făcut un documentar după viața lui

Tot el l-a ucis și pe Morris Black, un vecin din Galveston, Texas. Acesta l-a identificat pe Durts în timp ce se ascundea de autorități. El se deghizase în femeie.

Milionarul a primit condamnare pe viață pentru uciderea jurnalistei, iar în toamna anului 2021 a fost pus sub acuzare pentru uciderea soției sale. În noaptea în care a fost arestat, el a spus, aproape șoptit:

“Ce am făcut? I-am omorât pe toți, bineînțeles”.

A murit milionarul criminal. HBO a făcut un documentar după viața lui

Robert Durts a fost caracterizat de către procurori drept un psihopat narcisist. El era membru renegat al uneia dintre cele mai bogate dinastii imobiliare din New York. Fusese diagnosticat cu cancer la vezica urinară.

HBO l-a portretizat într-un documentar intitulat The Jinx.

Comments are closed.