Știri externe

A murit Ned Beatty. Actorul din “Superman” s-a stins în somn

Este doliu în lumea filmului internațional. S-a stins din viață actorul Ned Beatty, cunoscut mai ales grație rolurilor din Superman, Deliverance și Network. Actorul avea 83 de ani și a murit în somn.

A murit actorul Ned Beatty

Actorul a murit acasă, în sânul familiei. Vestea tristă a fost făcută publică duminică, 13 iunie 2021.

Ned Beatty a fost un actor cu o carieră impresionantă. A jucat în producții mari, dintre care amintim Deliverance, Nashville, Network și Homicide.

Potrivit familiei lui, actorul a murit din cauze naturale, la locuința sa din Los Angeles. Avea 83 de ani și inima lui s-a oprit în somn. Anunțul trist a fost făcut de către fiica sa Blossom Beatty pentru publicația The Hollywood Reporter.

Cine a fost marele Ned Beatty

Ned Beatty s-a născut la 6 iulie 1937, în Louisville, KentuckyBeatty, a absolvit liceul Eastern în 1955 și apoi a câștigat o bursă pentru a urma Transylvania University, o școală privată creștină, din Lexington, Kentucky. În timpul facultății și-a câștigat singur banii, lucrând ca măcelar.

Când avea aproximativ 19 ani, a primit un rol de cântat în piesa Wilderness Road

A fost o piesă în aer liber despre cele două județe din Kentucky în timpul războiului civil – unul avea mulți proprietari de sclavi, iar celălalt era foarte aboliționist, spunea Ned în 1992 pentru Chicago Tribute în 1992.

Tot el a spus atunci că a primit doar câteva rânduri pentru că vocea lui era prea puternică.

Pe lângă talentele actoricești, Beatty avea și o voce deosebită, iar dorința lui de mic copil era să aibă o carieră în teatrul muzical.

În lumea filmului a devenit cunoscut după rolul din Deliverance. Câteva dintre filmele în care a jucat Ned Beatty: John Cassavetes’ Mikey and Nicky (1976), Exorcist II: The Heretic (1977), Gray Lady Down (1978), Steven Spielberg’s 1941 (1979), Huston’s Wise Blood (1979), Radioland Murders (1994), He Got Game (1998), Cookie’s Fortune (1999) with Altman again, Just Cause (1995), Spring Forward (1999), Thunderpants (2002) și Charlie Wilson’s War (2007).

Comments are closed.