Știri externe

A murit o legendă a comediei muzicale americane. A obținut premiul Grammy de 8 ori

Stephen Sondheim s-a stins la vârsta de 91 de ani, după ce a petrecut alături de familia sa Ziua Recunoștinței.

S-a stins o mare legendă a Americii

Avocatul său, F. Richard Pappas, a declarat că Stephen Sondheim a murit la domiciliul său din Roxbury, în statul Connecticut.

Artistul a făcut declarații chiar cu câteva zile înainte să plece dintre noi. Acesta a avut un interviu cu New York Times și a ținut să mărturisească un lucru extrem de important pentru el: s-a simțit foarte „norocos”, încântat să-şi vadă spectacolele jucându-se de multe ori.

Stephen Sondheim s-a născut în 22 martie 1930, la New York și a fost considerat drept unul dintre cei mai mari compozitori de musical. A lucrat în special la „Sweeney Todd”, „Gypsy”, „Sunday in the Park with George”, „A Little Night Music”, în calitate de compozitor sau textier.

Celebrul artist a câştigat opt premii Grammy, la fel de multe Tony, un Oscar şi un premiu Pulitzer.

Stephen Sondheim a fost pasionat de teatrul muzical din copilărie. După ce a lucrat în televiziune sau a scris cuvinte încrucişate pentru New York Magazine, iar datorită primul său spectacol de pe Broadway „West Side Story”, a dobândit gloria.

Barak Obama l-a apreciat foarte mult pe artist, iar în anul 2015 când era preşedinte al Statelor Unite, a ținut să îi ofere medalia prezidenţială a Libertăţii, cea mai înaltă distincţie civilă.

„Stephen a reinventat comedia muzicală americană. Muzica sa este atât de frumoasă, cuvintele atât de exacte încât chiar şi atunci când expune imperfecţiunile vieţii de zi cu zi, le transcende”, a spus Barack Obama.

Cei mai mari artiști ai lumii îl plâng pe celebrul Stephen Sondheim, după moartea sa. Printre aceaștia se numără și Barbara Streisand, care a postat un mesaj pe rețelele de socializare.

„Să-i mulţumim Domnului că Sodheim a trăit până la 91 de ani şi a avut timp să scrie o muzică atât de minunată şi texte excelente! Să se odihnească în pace”, este mesajul transmis de Barbra Streisand, pe Twitter.

Comments are closed.