Știri externe

A murit președintele Parlamentului European

S-a stins din viață președintele Parlamentului European, David Sassoli. Anunțul a fost făcut de către purtătorul său de cuvânt, printr-un mesaj pe Twitter. Oficialul avea 65 de ani și a murit în noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2022. Este pentru prima dată în istoria de 70 de ani a Parlamentului European când un preşedinte în exerciţiu a murit.

A murit președintele Parlamentului European

Potrivit primelor informații, David Sassoli a decedat din cauza unei complicații grave cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar. Era internat la spitalul Aviano din Italia. În ciuda eforturilor medicilor, președintele Parlamentului European nu a putut fi salvat.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, s-a stins din viață la 1.15 a.m., pe 11 ianuarie, la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat, a anunțat pe Twitter purtătorul de cuvânt al său, Roberto Cuillo.

Cel care s-a aflat o bună bucată de timp în fruntea Parlamentului European avea probleme de sănătate. David Sassoli era în spital din a doua zi de Crăciun, din cauza unei complicații cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar. Din nefericire, corpul său a cedat, în cele din urmă.

Sassoli a mai fost internat și în luna septembrie 2021, timp de două luni, din cauza unei pneumonii severe.

Înainte de a se pronunța decesul, purtătorul de cuvânt anunțase că președintele Parlamentului European și-a anulat toate întâlnirile oficiale din această perioadă.

A murit președintele Parlamentului European

Europarlamentarii și-au exprimat condoleanțele pentru familia lui David Sassoli. Este o pierdere imensă. Mai mulți deputați ai Parlamentului European și-au exprimat condoleanțele pe Twitter.

Ce șoc mare. O pierdere imensă. Sunt profund întristat. Ne-a părăsit prea devreme. Condoleanțe familiei sale! Dragă David, Odihnește-te în pace, a scris europarlamentarul german Ismail Ertug.

David Sassoli nu mai voia un mandat la conducerea Parlamentului European

Nu se știe dacă din cauza problemelor de sănătate, ori din alte motive, însă David Sassoli a anunțat din luna decembrie 2021 că nu va candida pentru un nou mandat la conducerea Parlamentului European.

Sassoli a devenit preşedinte al Parlamentului European în 2019 în cadrul unui acord mai amplu între cele mai mari grupuri politice europene. A fost ales la finalul a două runde de vot, după ce favoritul Manfred Weber a decis să se retragă din cursă.

Înainte de a afla vestea morții sale, deputații europeni stabiliseră că se vor întruni în ședință, în cursul acestei săptămâni, pentru a vota succesorul la șefia Parlamentului European.

Comments are closed.