Știri externe

A murit unul dintre cei mai înalți bărbați din lume. Avea 2,35 m

A murit unul dintre cei mai înalți bărbați din lume. Este vorba despre un american de origine ucraineană, în vârstă de 38 de ani, stabilit în Minnesota, Statele Unite ale Americii. Se numea Igor Vovkovinskiy și măsura nu mai puțin de 2,35 m. Mama sa a fost cea care a anunțat trecerea lui în neființă.

Igor era unul dintre cei mai înalți bărbați din lume

Se pare că bărbatul s-a stins din viață din cauza unei boli de inimă. De fapt, toată viața lui a fost chinuit de tot felul de afecțiuni generate de o tumoră care a generat în corpul său o secreție excesivă de hormoni de creștere.

Așa a ajuns Igor Vovkovinskiy să ajungă să aibă o înălțime de 2,35m.

Viața lui nu a fost deloc ușoară, iar familia lui Igor a făcut toate eforturile pentru ca aceasta să trăiască cât se poate de normal. Acesta a fost motivul pentru care toată familia s-a mutat, încă de când Igor era copil, din Ucraina în Statele Unite ale Americii, unde era un centru destinat acestor tipuri de probleme de sănătate.

Cu toate tratamentele, Igor a continuat să crească până când a ajuns la o înălțime record. La vârsta de 27 de ani, tânărul avea o înălțime record pentru Statele Unite ale Americii, motiv pentru care a intrat în Cartea Recordurilor.

A murit unul dintre cei mai înalți bărbați din lume. Avea 2,35 m

A devenit cunoscut și a fost chemat să participe în mai multe reclame tv, dar și în filme. Igor a apărut în comedia Hall Pass din 2011, și a devenit și mai cunoscut când a participat la un miting de susținere a lui Obama, purtând un tricou pe care scria: cel mai mare susținător din lume.

La momentul actual, potrivit Recordurilor Mondiale Guinness, cel mai înalt om din lume este Sultan Kösen, originar din Turcia, cu o înălțime de 2,51 metri.

Cu toate astea, cel mai înalt om din istoria modernă a fost un american pe nume Robert Wadlow, care a atins înălţimea de 2,72 metri şi care a murit în 1940, la vârsta de doar 22 de ani.

Comments are closed.