Știri externe

Accident aviatic! Un avion s-a prăbușit pe o insulă unde călătoresc românii

Un accident aviatic a avut loc duminică, 8 august, în insula Zakynthos. Este una dintre cele mai celebre destinații turistice pentru români, dar din fericire, nimeni nu a fost afectat de acest accident. Un avion s-a prăbușit în timp ce efectua manevre de stingere a incendiilor de vegetație de pe insulă.

Un avion prăbușit în Zakynthos

Avionul din Zakynthos s-a prăbușit în timp ce încerca să efectueze manevre de stingere a incendiilor. Problema era în zona Macherado din Zakynthos, unde fusese semnalat un incendiu de pădure, așa cum se întâmplă în mod continuu de ceva timp în Grecia.

Accidentul a fost unul destul de grav și urmările pe măsură. Avionul a luat foc și a fost distrus în momentul impactului cu solul. Pompierii aflați deja la fața locului au stins însă incendiul, dar nu s-a constatat încă motivul exact pentru care s-a prăbușit.

Din fericire, pilotul a supraviețuit, deși aeronava a fost complet distrusă și cuprinsă de flăcă. Bărbatul se află în stare bună și a fost dus la spital cu un elicopter militar, Potrivit Forțelor Aeriene Elene.

Incendiile continuă în Grecia

Grecia este cuprinsă de flăcări și situația se agravează de la zi la zi. În acest moment, 22 de țări  au trimis ajutor pentru combaterea incendiilor care au mistuit suprafețe mari din Republica Elenă. Statele care se implică în stingerea incendiilor sunt cele din UE: Austria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Franța, Germania, Polonia, România, Slovacia, Spania și Suedia, dar și Egipt, Israel, Kuweit, Moldova, Qatar, Serbia, Elveția, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit și Statele Unite.

Și România a decis să ajute în această perioadă extrem de dificilă și a trimis 108 pompieri cu 22 de autospeciale pe teritoriul elen. Presa elenă a scris că pompierii români au dat dovadă de pricepere și au demonstrat că știu să se mobilizeze în astfel de situații și chiar să acționeze fără nicio reținere.

„Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare.

De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația. Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”, scrie într-un articol.

Comments are closed.