Știri externe

Accident minier China: 11 mineri au fost salvaţi după două săptămâni

Accident minier China: 11 mineri aduși la suprafață vii. Filmările TV au arătat primul miner, care a fost legat la ochi pentru a-și proteja ochii de lumină, fiind ridicat în timp ce lucrătorii de urgență au înveselit.

Echipele de salvare din China au scos 11 mineri în siguranţă, după două săptămâni după ce au fost prinşi de o explozie subterană.

Informația a fost confirmată de radiodifuzorul de stat CCTV. Primul miner a fost scos la suprafață duminică dimineață. A fost legat la ochi pentru a-și proteja ochii de lumină și a fost dus imediat la spital pentru tratament, starea sa fiind descrisă drept „extrem de slabă”.

Ulterior, alți 10 mineri dintr-o altă secţiune a minei, care primiseră alimente şi provizii săptămâna trecută, au fost scoşi. Eforturile de salvare au fost accelerate semnificativ, întrucât un tunel care se plictisea pentru a ajunge la minerii prinși era de așteptat să dureze săptămâni .

“Duminică dimineața, un imens obstacol care bloca fântâna a căzut brusc pe fundul arborelui, permițând lucrărilor de salvare să facă un mare pas înainte”, a declarat lucrătorul principal de salvare Du Bingjian pentru Global Times, condus de stat.

Echipele de salvare au trimis alimente, medicamente şi alte provizii în mină. Accidentele miniere sunt frecvente în China, unde industria are un istoric în măsuri de siguranţă slabe şi reglementările care nu se respectă.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Soarta altor 10 mineri rămâne necunoscută

Echipele de salvare continuă să încerce să le localizeze. 22 de mineri au fost prinși în explozie, a căror cauză este necunoscută. Cel puțin unul a murit și încă nu se știe dacă muncitorii rămași trăiesc sub pământ

Deși în prima săptămână de la explozie nu s-a primit niciun semn de viață din mină, pe 17 ianuarie, salvatorii au simțit o tragere pe una dintre frânghiile pe care le coborau în puțuri mici care duceau în întuneric.

O notă de hârtie a fost apoi trimisă pe o frânghie de la un grup de 12 mineri supraviețuitori – 11 prinși într-un singur loc și al 12-lea prins mai jos.

După aceea, contactul cu cel de-al 12-lea miner a fost pierdut, în timp ce unul din grupul de 11, care căzuse în comă după ce suferise o rană la cap în urma exploziei, a fost confirmat mort joi.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *