Știri

Accident pe “Drumul Morții”. Șoferul mașinii a murit pe loc

Un accident extrem de grav a avut loc astăzi pe DN2, Drumul spre Moldova, intitulat drept “Drumul Morții. În urmă cu câteva ore, un autoturism și o cisternă s-au ciocnit. În urma accidentului tragic, șoferul autoturismului a decedat pe loc și nu s-a mai putut face nimic pentru el.

Accident mortal pe “Drumul Morții”

Un grav accident de circulație, soldat cu decesul unei persoane, a avut loc miercuri în jurul orei 13.00 în localitatea Lilieci. Din primele informații, se pare că un autoturism și o cisternă s-au ciocnit, iar șoferul autoturismului a decedat.

Echipajele de salvare s-au deplasat rapid la fața locului, dar nu au mai putut face nimic pentru bărbat și au constatat decesul. Traficul în zonă a fost blocat pe ambele sensuri, până când mașinile avariate au fost scoase de pe carosabil.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să păstreze distanţa de siguranţă faţă de autovehiculul din faţă și să fie atenți, mai ales pe acest drum despre care se știe că este periculos din cauza structurii sale. De reținut că sunt doar două benzi pe ambele sensuri.

“Drumul Morții” va fi reabilitat

DN 2, unul dintre drumurile din România care omoară cei mai mulţi oameni în fiecare an va fi modernizat. Tot mai mulți oameni își pierd viața pe acest sector de drum și de aici i-a fost pus și numele tragic.

Astfel, în loc de o bandă şi jumătate pe sens, vor exista două, plus una pentru depăşire. În acest moment, șoseaua are doar o bandă pe sens și un acostament cu o lățime de 2 metri și jumătate pe fiecare parte. De multe ori, șoferii cred că este o a doua bandă și calcă accelerația, fără a se gândi la urmări.

Drumul european 85 este considerat unul dintre cele mai periculoase din România. În fiecare an, zeci de persoane mor în accidente rutiere. Autoritățile spun că lucrările vor începe din primăvara anului următor, dar se poate ca proiectul să fie sortit eșecului, pentru că nu este prima dată când se vorbește despre reparații.

“Vom încerca să acoperim sectoare cât mai lungi pe DN2, în funcție de numărul de accidente care sunt înregistrate pe aceste sectorașe, abordarea va fi sectorizată. Încercăm să ne ducem înspre nordul DN2-ului, înspre Bacău, ca să tratăm câteva sectoare. Între Bacău și Adjud, Adjud – Focșani și spre Râmnicu Sărat.”, a declarat Cristian Andrei CNAIR, director Direcția Siguranța Circulației în cadrul CNAIR.

Comments are closed.