Magazin

Adevărul despre mămăligă. Cât de mult ne îngrașă, de fapt

Mămăliga este un aliment consistent despre care se spune, dintotdeauna, că este cea mai bună alternativă la pâine, pentru că nu îngrașă deloc. Ei bine, se pare că acesta este un mit, ca multe altele, pentru că medicul Mihaela Bilic afirmă contrariul. Și mămăliga îngrașă, dar haideți să aflăm cât de mult.

Cât de mult ne îngrașă mămăliga

Medicul Mihaela Bilic spune că mămăliga îngrașă la fel de tare ca și pâinea, exemplificând că o felie de mămăligă are 70-80 de calorii, adică la fel cât o felie de pâine. Cu toate astea, 100 de grame de mămăligă au 70 de calorii, în timp ce 100 de grame de pâine au 230 de calorii. Ele sunt echivalente doar pentru faptul că mămăliga este grea, iar felia de pâine este ușoară.

Ca şi făina, mălaiul face parte din categoria glucidelor lente, conţine amidon care se absoarbe treptat în sânge şi ne ţine de foame 3-4 ore. Spre deosebire de pâinea proaspătă care e făcută cu drojdie şi fermentează, mămăliga nu balonează. În plus nu conţine gluten, acea proteină din cereale care e tolerată mai greu de unele persoane, a spus Mihaela Bilic.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Nutriționistul arată că, deși mămăliga ne îngrașă la fel ca pâinea, ea este o alternativă sănătoasă la pâine, și foarte important, ne scapă de balonări, are efecte benefice asupra pielii, a vederii și a tranzitului intestinal.

Citește și: Greutatea se stabilește în funcție de înălțime. Mihaela Bilic îți spune cum să calculezi

Acestea fiind spuse, dacă vă gândeați că vă veți păstra silueta renunțând la pâine, dar consumând mămăligă, iată că mitul a fost distrus. Cu toate astea, trecând peste diete alimentare și regimuri, există multe bucate, mai ales tradiționale, care nu au niciun farmec fără mămăligă. Iată câteva exemple de preparate delicioase cu mămăligă: tocăniță de ceapă în blid de mămăligă, pește cu mămăligă și mujdei, bulz cu cârnați și brânză, mămăligă cu brânză și omletă la cuptor, sarmale tradiționale cu mămăligă.

Comments are closed.