Știri

Adolescentă dispărută! Ați văzut-o? A plecat spre școală și nu s-a mai întors

O adolescentă în vârstă de 14 ani a dispărut din București, sectorul patru. Alerta s-a dat marți, 22 martie 2022. Fata a plecat spre școală în jurul orelor 13.00 și de atunci nimeni nu mai știe nimic de ea. A fost anunțată Poliția care o caută acum și cere ajutorul celor care ar putea ajuta la soluționarea cazului.

UPDATE: „Minora este la acest moment împreună cu părinții. Mulțumim pentru sprijin!”, au transmis reprezentanţii Poliţiei miercuri după-amiază.

Adolescentă dispărută din Capitală!

Fata dispărută are 14 ani și se numește Gheorghiu Victoria Florentina. Are 1,65- 1,79 metri înălțime și 50 de kilograme, părul șaten, lung, ochii căprui. Acestea sunt semnalmentele aduse la cunoștință populației de către Poliția Capitalei în ideea în care cineva o va recunoaște pe copilă și va anunța autoritățile.

La momentul dispariției, fata era îmbrăcată cu geacă gri fosforescentă, pantaloni albi, încălțăminte de culoare neagră cu talpa groasă, mov cu alb și avea asupra ei a o geantă cu model animal print (tigru).

Cei care au văzut-o sau pot oferi informații care să ajute la găsirea ei, sunt rugați să anunțe Poliția Capitalei, apelând numărul unic de urgență 112.

25 mai – Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți

În România dispar anual de acasă aproximativ 6000 de copii. 25 mai este data la care ne aducem aminte de copiii care nu au mai fost găsiți, ne amintim și de cazurile fericite, dar totodată ne informăm în legătură cu măsurile pe care le putem lua pentru a ne proteja copiii.

La nivelul țării noastre există o Comisie Parlamentară de anchetă privind situația cazurilor de copii dispăruți. Potrivit unui proiect de hotărâre privind concluziile și măsurile comisiei, cauza principală de natură sistemică a dispariţiei minorilor, fie din centrele specializate, fie din familia naturală sau lărgită, din familii dezorganizate sau familii care şi-au abandonat copii către rude, plecând la muncă în străinătate, este sărăcia extremă şi lipsa de educaţie care creează ulterior posibilitatea racolării, traficării şi exploatării acestora.

În perioada aprilie 2020- aprilie 2021, în România au dispărut de acasă 5.924 copii. Dintre aceștia, în momentul dispariției, cei mai mulți aveau peste 14 ani. Din nefericire, în ultimii ani, fenomenul a luat amploare și sesizările pentru dispariția copiilor aproape s-au dublat.

Comments are closed.