Știri

Adopțiile în România. Ministrul Raluca Turcan anunță schimbări în legislație

Ministrul Muncii vine cu vești bune pe subiectul adopțiilor din țara noastră. De Ziua Națională a Adopției, Raluca Turcan a participat la un eveniment dedicat părinților adoptatori unde a aflat despre procesul de adopție din experiența unor cupluri care au trecut prin asta. Ministrul Muncii spune că a crescut numărul familiilor atestate, dar și al copiilor declarați adoptabili.

Informații noi despre procesul de adopție

Raluca Turcan a precizat că, dacă în ultimii ani numărul familiilor atestate s-a menținut la aproximativ 2.000, în primul trimestru al acestui an, pentru prima dată, numărul lor a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 3.087.

De asemenea, potrivit Ministrului Muncii, numărul copiilor declarați adoptabili a crescut cu 35% față de media anilor precedenți, ajungând astăzi la 4.249.

Raluca Turcan a spus că își dorește ca fiecărui copil care poate să devină adoptabil să i se dea această șansă.

Ca ministru al Muncii, dincolo de reformele demarate pe pensii și salarii, sunt preocupată în mod deosebit de zona socială și de bunăstarea copiilor. În această zi în care sărbătorim Adopția, le doresc mult curaj și determinare tuturor celor care au adoptat, celor care se află în prezent în proces de adopție și celor care se gândesc să facă acest pas, a precizat Ministrul Muncii.

Ministrul Muncii spune că în ultimii ani s-au făcut numeroase schimbări atât la nivel de legislație, cât și de practici, și că aceste inițiative vor continua.

Raluca Turcan a spus că este pe ultima sută de metri cu aprobarea noilor norme de aplicare a prevederilor legii privind procedura adopției, și că semnele pe care le are sunt pozitive.

2 iunie – Ziua Națională pentru Adopție

Ziua Naţională pentru Adopţie este marcată la data de 2 iunie, începând din 2014, şi are ca scop promovarea adopţiilor şi propunerea de soluţii pentru simplificarea procedurilor din domeniu. Totodată, este considerată o ocazie pentru promovarea valorilor fundamentale ale familiei şi pentru sublinierea importanţei faptului că fiecare copil trebuie să aibă o familie în care să crească şi să se simtă iubit.

Comments are closed.