Știri

Ai câine și faci asta? Riști o amendă care îți va goli buzunarele

Dacă ai câine și obișnuiești să faci asta crezând că nimic rău nu se poate întâmpla, ei bine, autoritățile te contrazic. Canicula a pus stăpânire peste România și animalele de companie sunt la fel de afectate ca și oamenii, de temperaturile excesive și de disconfortul termic accentuat. Cei care își lasă câinele în mașină cât timp merg la cumpărături riscă amenzi usturătoare. Pentru animale, este o suferință reală să rămână în autoturismul supraîncălzit de razele soarelui.

Amenzi pentru cei care lasă câinele în mașină și pleacă la cumpărături

Sancțiunile pentru această neglijență pleacă de la 1000 de lei și pot ajunge până la 10.000 de lei. Nu de puține ori au apărut în presă și la tv cazuri în care trecătorii  au spart geamurile unor mașini în care se aflau câini care își așteptau stăpânii să se întoarcă de la cumpărături.

Autoritățile atrag atenția că acest lucru este interzis și că poate atrage cu sine decesul animalului.

Aproape în fiecare an avem cazuri de căței lăsați închiși în mașini, în parcările supermarketurilor sau mall-urilor. Proprietarii trebuie să știe că acest lucru este total interzis și poate cauza decesul animalului. Trebuie să ne imaginăm un cățel, un animal închis într-o mașină, dacă afară sunt 38 de grade, imaginați-vă că în acea mașină vor fi peste 48, până la 50 de grade, a declarat Dan Zeicu, directorul adjunct al DSVSA Satu Mare.

Neglijența trebuie plătită și, mai important decât asta, animalele de companie au nevoie să fie protejate și tratate ca niște ființe ce sunt.

Atenționarea îi vizează și pe cei care au cai sau vaci, de exemplu, dar și pe cei care efectuează transport de animale.

Se interzice transportul de animale între orele 11.00 și 19.00, și, în același timp, se interzice mișcarea de animale în scopul hrănirii acestora, la pășunat, la munci agricole, în acest interval orar.

Proprietarii lor trebuie să le asigure apă în cantități suficiente.

Comments are closed.