Știri

Ajutor de la Guvern pentru proiectele autorităților locale! Cum se implică Executivul

Autoritățile locale vor primi bani de la Guvern pentru finalizarea unor proiecte aflate în derulare. În plus, Florin Cîțu anunță implementarea unui proiect complex de investiții denumit Anghel Saligny. Informații pe larg despre aceste noutăți au fost oferite de premierul României după ședința de Guvern.

Bani de la Guvern pentru proiectele autorităților locale

După ședința de Guvern care a avut loc miercuri, 11 august 2021, premierul României a anunțat că Executivul va aloca bani în plus pentru finalizarea proiectelor aflate în derulare în administrațiile publice locale. În același timp, se urmărește actualizarea valorii contractelor în funcție de evoluția prețurilor la materiale.

Am ținut foarte tare ca această ordonanță să aibă criterii clare pentru creșterea, dar și scăderea prețurilor. Dacă vor crește prețurile, să fie contractele modificate, dacă scad prețurile, să fie contractele modificate, a declarat premierul României.

Program național de investiții în infrastructura drumurilor

O veste bună care vizează autoritățile publice locale. Florin Cîțu a anunțat lansarea unui program complex de investiții în infrastructură. Acest program va purta numele marelui inginer Anghel Saligny și va avea un buget total de 50 de miliarde de lei. Programul se va derula pe o perioadă de cel puțin șase ani și va include proiecte de asfaltare de drumuri, apă și canalizare în localitățile care au mare nevoie de aceste investiții.

Programul despre care vorbește premierul României se află în dezbatere publică, pe site-ul oficial al Ministerului Dezvoltării.

Din punctul meu de vedere, și am spus asta încă de la începutul acestui mandat, este inadmisibil ca astăzi, în 2021, să nu avem drumuri asfaltate în toate localitățile, să nu avem canalizare sau apă, lucruri de bază pe care puteam să le avem până acum făcute, a declarat Florin Cîțu.

Cei care vor să se implice cu sugestii, propuneri sau recomandări la Programul Național de Investiții Anghel Saligny o pot face pe site-ul oficial al Ministerului Dezvoltării, acolo unde proiectul este pus în dezbatere publică timp de 10 zile.

Proiectul de act normativ a fost publicat la data de 12.08.2021.

Comments are closed.