Știri

Ajutor pentru părinți în vacanța de Paște. Unde își pot lăsa copiii când sunt la serviciu

Elevii au o vacanță de o lună cu ocazia Paștelui, însă părinții nu știu cum se vor descurca, având în vedere că merg și la serviciu. În acest context, Primăria Capitalei vine în ajutorul adulților cu o alternativă interesantă, la care, cu siguranță mulți vor apela în situații extreme.

Centre pentru copii în vacanța de Paște

Autoritățile au anunțat că vacanța de Paște a elevilor va fi de o lună, spre deosebire de anii trecuțui, când perioada a fost mult mai scurtă. Decizia a fost luată în contextul pandemiei și al faptului că luna aprilie este cea în care oamenii încep să fie mai activi.

Părinții au fost foarte nemulțumiți de această decizie, având în vedere că mulți merg la serviciu și cei mici nu au cu cine să stea. Perioada este mult prea mare, iar adulții nu-și pot lua prea multe libere pentru a-i îngriji pe copii și nici nu au alte alternative.

Astfel, Primăria Capitalei pune la dispoziție 5 centre în București pentru copiii sub 12 ani, ai căror părinți merg la serviciu și nu au cu cine să îi lase. Timp de două săptămâni, îi pot aduce pe cei mici aici, unde vor beneficia de supravegherea atentă a personalului specializat.

“Timp de două săptămâni, între 12 și 23 aprilie 2021 (perioadă de vacanță suplimentară față de vacanța școlară inițială), primăria va pune la dispoziție 5 locații, unde vor putea fi supravegheați în total circa 1.200 de copii.
Aceste locații sunt: Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal), hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6), Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6), Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent) și sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4)”, a anunțat primarul Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

În aceste centre pot merge copiii care au ambii părinți la serviciu și au nevoie de ajutor. Copiii vor fi atent supravegheați și vor participa la tot felul de activități interactive: jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală.
De asemenea, vor fi respectate toate măsurile de prevenire, se va purta masca de protecție și se ține cont de distanțarea socială.

Comments are closed.