Știri

Alertă alimentară în România. Nu consumați acest produs!

Alertă alimentară în România! Potrivit Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, a fost retras de pe rafturile magazinelor din țară. Măsura a fost luată după ce, în urma unor analize, a fost descoperită o valoare mare de reziduuri pesticide.

Produs retras de pe rafturile magazinelor

Carrefour România a inițiat retragerea de la comercializare si rechemarea de la clienți produsului cu datele de identificare de mai jos, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri pesticide (Chlorpirifos). Este vorba despre produsul
Stafide Jumbo 500 G, marca Carrefour, Cod EAN: 5941764008930.

Autoritățile recomandă celor care au apucat să cumpere acest produs, să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să le ducă înapoi la magazinul de unde l-au cumpărat. Le va fi returnată contravaloarea produselor, asta fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Ne cerem scuze pentru inconveniențele create! Pentru informații suplimentare, puteți contacta Carrefour România S.A: clienti@carrefour.com.

Alertă alimentară în România. Nu consumați acest produs!

Suc retras de pe rafturile magazinelor

Un alt produs retras de pe rafturile supermarketurilor din România a fost Sucul de mere și vișine la 3 L. Acest produs a fost retras de către Kaufland în mod voluntar și preventiv, din motive ce țin de protejarea consumatorilor.

Furnizor: MĂRUL ARGINTIU SRL, Strada Spicului, nr.6, Fălticeni, jud. Suceava, România. Articolul menționat a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 17.03.2022–03.05.2022.

În urma verificărilor periodice, s-a decelat o depășire a valorii admise pentru
patulină în acest produs.

Pentru că nu putea fi exclus vreun risc asupra sănătății şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacționat și a retras de la comercializare produsul în cauză.

Clienții care au achiziționat produsul au fost rugați să acorde atenție acestei informări și să nu îl consume. Li s-a spus, de asemenea, să se prezinte în orice magazin Kaufland pentru a-l returna și pentru a primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Comments are closed.