Știri Sănătate

Alertă alimentară! Înghețată scoasă de pe piață. Conține substanțe periculoase

O altă alertă alimentară a fost emisă pentru toți consumatorii. Iubitorii de înghețată trebuie să știe că nu se mai pot răcori cu un anumit tip din acest desert, pentru că specialiștii au anunțat că aceasta conține o substanță periculoasă pentru organismul nostru.

Înghețată retrasă de pe piață

Reprezentanții ANSVSA au anunțat că mai multe loturi de înghețată au fost scoase de pe piață după ce a fost găsită în compoziția lor o potențială substanță cancerigenă. Peste 100 de mii de bucăți de înghețată au fost retrase deja de pe piața din România și vor fi efectuate mai multe controale.

Comisia Europeană a decis că produsele care conţin un aditiv numit roşcovă (caruba) şi contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa, vor trebui retrase de pe piaţa europeană chiar dacă pesticidul nu este detectat.

Mai exact, mai multe produse din tipurile de înghețată Mars – Bounty, Twix și Snickers au fost retrase de pe piață din cauza substanțelor pe care le au, fiind considerate periculoase. Nivelul substanței conținute era mai mic decât limita admisă, dar ANSVSA vrea să se asigure că totul este în regulă.

„Mars recheamă din România produsele noastre de îngheţată menţionate mai jos. Acest lucru se datorează prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noştri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum şi alţi producători. ESTE IMPORTANT că, deşi nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de îngheţată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, transmite o informare postată pe site-ul ANSVSA.

Dacă cineva a cumpărat aceste produse și dorește rambursarea costului, tot ce trebuie să facă este să trimită poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele şi prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail şi adresa poştală la contactmars@mhmr.ro. Pentru validarea cererii, este nevoie ca în imaginile transmise să fie vizibile data valabilităţii şi codul lotului pentru fiecare produs.

Comments are closed.