Știri

Alertă alimentară! Nu consumați această înghețată! Pericol major pentru sănătate

Alertă alimentară în România. Un nou sortiment de înghețată retras de pe rafturile supermarketurilor din întreaga țară. Furnizorii au semnalat o problemă la ingrediente și recheamă produsele. Cei care au achiziționat acest sortiment de înghețată sunt rugați să nu îl consume, să-l distrugă, ori să-l ducă înapoi la magazinul de unde l-au cumpărat. Își vor primi banii înapoi.

Înghețată retrasă din magazine. Alertă ANSVA

Este vorba despre înghețata La Strada Căpșune care se găsește în magazinele Lidl. În anunțul de pe siteul ANSVA se arată că, compania Macromex, în calitate de proprietar al mărcii de înghețată La Strada, produsă în Franța, a fost informată de către unul din furnizorii săi cu privire la o problema a stabilizatorilor de plante, al căror conținut de oxid de etilenă depășește limitele premise de reglementările în vigoare.  Acest fapt are impact asupra anumitor produse La Strada.

Compania care produce această înghețată anunță că stabilizatorii pe bază de plante folosiți în producerea acestui tip de înghețată sunt folosiți în cantități extrem de mici în produsele finite, astfel încât se consideră că nu prezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor.

Cu toate astea, produsul a fost rechemat de pe piață. Cei care au cumpărat această înghețată și vor să-și primească banii înapoi sunt îndemnați să se prezinte la magazin cu produsul sau cu ambalajul.

Important de menționat este că puteți face asta, și vă veți primi banii înapoi, până la data de 16.08.2021.

Menționăm faptul că în această vară au fost rechemată de pe piață mai multe sortimente de înghețată, de la diverse branduri. Motivul retragerii produselor de pe rafturile magazinelor au avut legătură cu un conținut peste limite legale ale oxidului de etilenă.

În cantități mari, oxidul de etilenă poate provoca probleme serioase de sănătate. Conform unei alerte emise de Comisia Europeană, această substanță este interzisă în UE pentru că este cancerigenă.

Pe site-ul Autorității Sanitar Veterinare sunt afișate toate produsele cu probleme.

Comments are closed.