Știri

Alertă alimentară! Nu mai consumați niciodată aceste alimente

Deși consumăm anumite alimente, nu știm cât de nocive sunt acestea. Totuși, specialiștii emit avertismente ori de câte ori semnalează o situație dificilă. ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) anunță că au fost găsite pesticide pe anumite alimente, pe care trebuie să le evităm de acum.

Roșii pline de pesticide

ANSVSA a emis o alertă alimentară extrem de importantă, de interes național. Mai exact, au fost găsite reziduuri mari de pesticide pe roșii. Produsele TOMATE PROASPETE, de origine din TURCIA, Lot: 60-19, comercializate în perioada 17.12.2021 – 04.01.2022 au fost retrase de la comercializare din mai multe magazine. ( Vezi lista aici)

Persoanele care știu că au cumpărat roșii din aceste magazine și încă mai au aceste alimente sunt sfătuite să nu le consume, să le arunce sau să le înapoieze pentru a-și primi banii înapoi. Adresa este Sc. Fidan Fruct Expert Srl de lucru din Afumați , Șos. Linia de Centură Dreaptă, Nr 92, Complex SU Market, Stand A21, Județ Ilfov.

Avertisment și pentru portocale

Carrefour România a venit cu o avertizare pentru cei care au cumpărat portocale, după ce acestea au fost infestate cu pesticide. La începutul acestei luni, 12 tone de portocale au fost scoase de pe piață, după ce s-a constatat că acestea erau acoperit de prea multe pesticide.

Specialiștii susțin că sănătatea celor care au consumat aceste portocale a fost pusă în pericol, iar cei care le-au comercializat ar trebui să suporte costul analizelor celor păgubiți.

Mai mult, furnizorul Andros Stil SRL a menționat eronat originea portocalelor. Mai exact, pe etichetă era precizat că acestea provin din Grecia, când, în realitate, erau din Egipt. Mihai Ponea, vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), consideră că furnizorul a încercat să comită o ilegalitate și greșeala a fost una intenționată. În acest caz s-a deschis o anchetă pentru a se stabili cauza exactă a celor întâmplate.

Comments are closed.