Știri

Alertă cod galben de vânt și ninsori! Când să ne așteptăm la încălzirea vremii

O primăvară transformată în adevărată iarnă. De asta avem parte anul acesta când temperaturile crescute specifice acestei perioade din an se lasă mult așteptate și sunt înlocuite de frig, lapoviță, ninsoare și vânt puternic. Meteorologii au emis o informare și o atenționare cod galben valabilă până joi, 25 martie. Vremea se va încălzi semnificativ de la finalul acestei săptămâni.

Alertă cod galben de vânt și ninsori

Iarna a pus stăpânire peste România. Este frig în toată țara, iar în unele regiuni sunt precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, la care de adaugă intensificări ale vântului.

Meteorologii au emis o informare care vizează precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece. Informarea este valabilă până joi, 25 martie 2021, la ora 10.00.

În intervalul menționat, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h.

La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Potrivit meteorologilor, vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

Cod galben de vânt, ninsori și viscol în zona înaltă

Codul galben este valabil până în seara aceasta, la ora 21.00. Fenomenele vizate sunt: intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona înaltă.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Prognoza meteo la munte

Meteorologii au emis prognoza meteo la munte pentru următoarele două săptămâni. Potrivit ANM, vremea va fi deosebit de rece la începutul perioadei, geroasă în cursul nopţilor când minimele vor fi în medie de -14…-10 grade şi cu maxime negative, de -5…0 grade.

De sâmbătă, 27 martie 2021, vremea se încălzește semnificativ, iar temperaturile se vor apropia de normalul pentru această perioadă din an.

Comments are closed.