Știri

UPDATE Alertă cu bombă la un hotel din zona centrală a Iașului

Update: Pirotehniștii nu au găsit nicio bombă, astfel încât, cel mai probabil, este vorba despre o alertă falsă. Autoritățile au fost puse pe jar fără motiv. Polițiștii continuă verificările pentru a afla cine este persoana care a sunat la 112.

Este alertă cu bombă la un hotel din Iași. Toate persoanele aflate în clădire au fost evacuate. Autoritățile au fost anunțate că în interiorul hotelului ar putea fi o bombă. În scurt timp, zona a fost restricționată de către polițiști. La fața locului au ajuns și pirotehniștii.

Alertă cu bombă la Hotelul Unirea din Iași

Se pare că a fost vorba doar de o alertă falsă. Cineva a sunat la 112 și a anunțat că în hotel ar fi o bombă. Cum cele sesizate nu se confirmă, polițiștii încearcă să dea de urmele persoanei care i-a alertat fără motiv.

“În urma controlului pirotehnic și al activităților desfășurate s-a constatat faptul că cele sesizate nu se confirmă. Verificările continuă pentru identificarea apelantului și stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri legale”, au transmis reprezentanții Poliției.

Apelul la 112 a fost făcut sâmbătă, 6 martie 2021, în jurul amiezii. Polițiștii au fost anunțați că în Hotelul Unirea ar putea exista o bombă.

La fața locului s-au deplasat polițiști, pompieri și jandarmi. Întreaga zonă a fost delimitată pentru că autoritățile să desfășoare activitățile specifice.

Potrivit ZiaruldeIași, s-a prezentat și un echipaj de la Serviciul Român de Informații – intervenții pirothenice.

Polițiștii pirotehniști efectuează controlul pirotehnic pentru identificarea presupusului dispozitiv explozibil și continuă verificările pentru stabilirea întregii situații de fapt, a transmis IPJ Iași.

Zilele trecute, o astfel de amenințare cu bomba a fost la Școala Americană din București. Amenințarea a fost făcută prin intermediul unui email, în care un bărbat cerea bani ca să nu arunce instituția în aer. Școala a fost evacuată, traficul din zonă a fost restricționat. În urma verificărilor, autoritățile au constatat că a fost o alarmă falsă.

Comments are closed.