Știri

Alertă fum extrem de toxic după explozia de la Năvodari. Stați în case și închideți geamurile

Explozie urmată de incendiu la Rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai mare rafinărie din România, operată de Rompetrol Rafinare. Autoritățile au emis mesaj prin RO-ALERT. Fumul degajat este extrem de toxic! Oamenii sunt sfătuiți să evite zona, să rămână în case și să închidă geamurile. Plaja Năvădari s-a golit în câteva minute. Foarte mulți turiști s-au speriat după ce au văzut norul gros de fum negru. Ministrul Mediului a spus că impactul asupra mediului înconjurător poate fi major.

RO-ALERT: Explozie puternică cu degajări mari de noxe

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. La fața locului s-au deplasat ministrul de interne, Lucian Bode și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Potrivit prefectului județului Constanța, două persoane au fost rănite. Au suferit arsuri la nivelul feței și au fost transportate la spital.

Citește și: Explozie puternică la Petromidia Năvodari

La fața locului au intervenit pompierii cu opt autospeciale de stingere, două ambulanțe Smurd, și o unitate de Terapie Intensivă Mobilă.

Autoritățile au emis o avertizare prin sistemul RO-ALERT. Oamenii sunt sfătuiți să evite zona pe o rază de 1000 de metri, să rămână în casă, să închidă geamurile și să nu se expună la fum!

Turiștii de pe plajă nu sunt în pericol pentru că, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, fumul se îndreaptă spre mare, nu spre țărm.

Revenim cu amănunte!

Comments are closed.