Știri externe

Alertă în Rusia! Paznicul lui Vladimir Putin a fost găsit împușcat

S-a dat alerta în Rusia după ce paznicul lui Vladimir Putin a fost găsit împușcat în cap. Este vorba despre Vadim Zimin, colonelul în retragere din Serviciul Federal de Securitate. Acesta a fost găsit fără suflare în casa sa de lângă Moscova.

Paznicul lui Putin, găsit împușcat

Vadim Zimin era cunoscut pentru faptul că se ocupase de servieta cu controalele nucleare rusești, care îl însoțește mereu pe liderul de la Kremlin. Colonelul avea 53 de ani și, potrivit Mirror, era grav bolnav. Anterior, Zimin fusese în serviciul fostului președinte Boris Elțin, în calitate de aghiotant.

Zimin a fost găsit fără suflare în apartamentul său din Krasnogorsk, regiunea Moscova. Potrivit primelor informații, acesta prezenta o rană în zona capului. Tot presa notează că bărbatul se afla în arest la domiciliu, fiind cercetat penal pentru presupusă luare de mită după ce s-a alăturat serviciului vamal într-un post superior.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit de către fratele său. Lângă el se afla un pistol Izh 79-9TM.

Cine a fost Vadim Zimin

Zimin a fost colonel în cadrul Serviciului Federal de Securitate. În perioada petrecută în FSS, el s-a ocupat de servieta care poartă controalele nucleare rusești și care este întotdeauna în prezența șefului Kremlinului.

Se crede că sistemul de lansare pentru rachetele strategice ale Kremlinului este ascuns în misterioasa servietă. Geanta, care are un cod unic de cheie și este, în general, monitorizată 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, și controlează fiecare aspect al arsenalului nuclear al Moscovei.

Se spune  că servieta este supravegheată în permanență de un ofițer de securitate înarmat care călătorește cu Putin oriunde merge acesta și îl veghează în orice moment.

Comments are closed.