Știri

Alertă la Centrala Nucleară Cernavodă. S-a intervenit de urgență

Probleme la Centrala Nucleară Cernavodă. Un muncitor a fost transportat la spital în urma unei defecțiuni la un recipient de clor pe platforma centralei. Practic, au fost ușoare scăpări de clor la stația de clorinare. Din fericire, situația a fost remediată.

Incident la Centrala Nucleară Cernavodă

Incidentul nu a avut loc la instalația nuclearo-electrică, ci la stația de clorinare unde au fost scăpări de clor din cauza unei defecțiuni. Un muncitor a fost transportat la spital.

Nuclearelectrica a precizat, prin intermediul unui comunicat, că bărbatul este în afara oricărui pericol. El se afla în incintă în momentul în care s-a produs defecțiunea.

Situaţia a fost remediată imediat conform procedurilor aplicabile, iar spaţiul de lucru ventilat. Un lucrător care efectua proceduri specifice la staţia de clorinare şi care se afla în incintă la momentul defectării a fost transportat la spital pentru investigaţii, fiind în afara oricărui pericol, a menționat Nuclearelectrica într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Centrala nuclearoelectrică sau atomoelectrică de la Cernavodă este unica de acest fel din România. În prezent funcționează unitățile I și II, care produc împreună circa 20% din consumul de energie electrică al țării.

Planul inițial, datând de la începutul anilor 1980, prevedea construcția a cinci unități (reactoare). Unitatea I a fost terminată în 1996, are o putere electrică instalată de 706 MW și produce anual circa 5 TWh. Unitatea II a fost conectată la sistemul energetic național pe 7 august și funcționează la parametri nominali din luna septembrie, anul 2007.

Reactoarele nucleare de la Cernavodă utilizează tehnologia canadiană cunoscută sub acronimul CANDU. Apa grea, folosită drept moderator, a fost produsă la ROMAG PROD Drobeta-Turnu Severin.

Comments are closed.