Știri

Alertă meteo de ploi puternice, cu vijelii și grindină, duminică

Sfârșitul verii vine cu alerte noi de vreme rea din partea meteorologilor. Din nefericire, nu este vorba despre vești bune. Sunt în vigoare avertizări meteo de cod galben și cod portocaliu ce anunță ploi abundente și fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Ploi puternice, vijelii și grindină în România

La acest moment este în vigoare o atenționare tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Atenționare meteorologicăi expiră duminică, 29 august la orele 23.00.

Potrivit specialiștilor care lucrează în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

Alertă meteo de ploi puternice, cu vijelii și grindină! Numai cinci județe scapă!

Totodată, meteorologii anunță că ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25-35 l/mp și local 40-50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse în sud-estul teritoriului.

Cod portocaliu de ploi abundente

Potrivit ANM, codul portocaliu de ploi abundente intră în vigoare sâmbătă, 28 august la orele 15.00 și expiră pe 29 august la ora 18.00.

În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Sibiu, Covasna și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Buzău va ploua abundent și îndeosebi prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 50-90 l/mp.

Doar cinci județe din țară scapă de sub avertizările meteorologilor. Este vorba despre Brăila, Ilfov, Călărași, Tulcea și Constanța.

Cum se anunță vremea în București

Prognoza meteo în intervalul 28.08.2021, orele 10:00 – 29.08.2021, orele 23:00. Pentru capitala țării, meteorologii anunță că vor fi perioade cu înnorări, averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În ceea ce privește regimul pluviometric, ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, sâmbătă, 28 august și de 29-30 de grade duminică, 29 august. Temperatura minimă se va situa în jurul a 17 grade.

Comments are closed.