Știri

Alertă meteo, se instalează iarna! Ninsori, viscol și polei în cea mai mare parte a țării

Se instalează iarna în România. Meteorologii au emis o informare și trei alerte tip cod galben de vreme rea. Fenomenele vizate sunt ninsori însemnate cantitativ, viscol și polei. În cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune nou strat de zăpadă.

Informare meteo de polei

Este în vigoare o informare meteorologică valabilă până marți, 28 decembrie, orele 08.00. În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, local moderate cantitativ. Specialiștii ANM anunță că în zona montană înaltă și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul teritoriului.

Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol. Codul este valabil în intervalul 27 decembrie, ora 10:00 – 27 decembrie, ora 22:00, pentru zona Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Temporar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Cod galben de ninsoare și polei

Luni, 27 decembrie, la ora 13.00 a intrat în vigoare un cod galben de ninsori însemnate cantitativ care rămâne valabil până marți, 28 decembrie, la orele 08.00.

Codul galben de ninsori vizează cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și zona Carpaților Orientali

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei și în zona Carpaților Orientali va ninge însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

Cod galben de polei: 27 decembrie, ora 17:00 – 28 decembrie, ora 08:00
Zone afectate: local în județele Buzău, Brăila, Vrancea, Galați și în cea mai mare parte a județului Tulcea

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie anunță că, în acest interval, în județele Buzău, Brăila, Vrancea, Galați și în cea mai mare parte a județului Tulcea, temporar vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță, care local vor determina depuneri de polei.

Comments are closed.