Știri

Alertă METEO: Valul de căldură se va extinde! Anunț de ultimă oră din partea meteorologilor

Alertă meteo de caniculă și disconfort termic ridicat. Zilele de foc continuă în țara noastră. Vineri, 13 august, Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou mesaj de vreme severă în România. Este în vigoare un cod galben care anunță val de căldură și disconfort termic ridicat. Codul galben este valabil în zilele de 14 și 15 august.

Cod galben val de căldură și disconfort termic accentuat

Potrivit meteorologilor, în cursul zilelor de sâmbătă și duminică (14 și 15 august), valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în creștere în vestul și sud-vestul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi.

Sâmbătă, 14 august, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, iar duminică, 15 august, izolat se vor atinge 37-38 de grade și local va fi caniculă în Banat, Crișana, sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei.

În zilele de luni, marți și miercuri, respectiv 16, 17 și 18 august, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Semnificație cod galben, explicată de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie: fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Comments are closed.