Știri

Alertă răpire copil! S-a constituit celula de criză

UPDATE/ Adolescenta a fost găsită de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu, în municipiul Sibiu. Oamenii legii au stabilit că fata nu a fost victima vreunei infracțiuni comise cu violență, iar alerta de răpire a fost ridicată.

La sediul IPJ Sibiu a fost condus un băiat de 13 ani, în prezența căruia se afla minora la momentul depistării. Urmează ca polițiștii să stabilească cu exactitate circumstanțele în care s-a produs răpirea fetei, care sunt persoanele implicate, pentru ca ulterior să ia măsurile legale ce se impun.

Știre inițială. Alertă răpire copil! Poliția Română caută o adolescentă de 13 ani care a fost luată cu forța, chiar din curtea casei, de patru persoane necunoscute. Copila a fost băgată într-o mașină de culoare albă, marca BMW, și nimeni nu mai știe nimic de ea.

Alertă răpire copil!

Printr-o postare pe Facebook, Poliția Română a anunțat cazul și i-a rugat pe cei care au informații care ar pute ajuta la desfășurarea anchetei, să ia legătura cu oamenii legii, prin apel la numărul unic de urgență 112.

La data de 9 februarie, în jurul orei 21:20, a fost sesizată răpirea unei minore, în vârstă de 13 ani, CĂLDĂRAR MARIA, din localitatea Tălmaciu, județul Sibiu.

În urma cercetărilor a reieșit că minora, în timp ce se afla în curtea unui imobil din localitatea Tălmaciu, a fost luată cu forța de patru persoane necunoscute și introdusă într-un autoturism de culoare alb, marca BMW, după care s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută.

Imediat la fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, pentru identificarea autoturismului în cauză. S-a declanșat mecanismul “Alertă răpire copil“, constituindu-se celula de criză.

Cei care pot oferi date, care să conducă la depistarea minorei în cauză, sunt rugați să apeleze nr. unic de urgență 112.

Mecanism național de alertă publică

„Alertă Răpire Copil” este un mecanism naţional de alertă publică, care se declanşează în situaţii de răpire a unui copil ori în situaţii de un copil dispărut a cărui viaţă poate fi în pericol. Mecanismul a fost pus în funcțiune în anul 2021, iar până acum au fost declanșate opt alerte, toate fiind clarificate rapid.

România este a 24-a țară din lume care colaborează cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiți. Mediatizarea alertelor prin intermediul Facebook necesită transmiterea acestora într-un format specific către platforma de socializare.
Știre în curs de actualizare 

Comments are closed.