Știri

Alerte ANM de vreme severă! Cod portocaliu și cod galben de vânt puternic

ANM a emis alerte noi de vreme severă imediată valabile în mai multe județe din țară. Sunt vizate fenomene de intensificare a vântului în câteva localități din județul Sibiu, precum și în Caraș Severin.

Cod portocaliu de vânt puternic

Avertizarea meteo cod portocaliu de vânt puternic și ploi slabe este valabilă în tot județul Caraș-Severin în cursul dimineții de joi, 7 octombrie, până în jurul orelor 10.00. Potrivit meteorologilor, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși local 95…105 km/h.

De asemenea, tot joi, dar până la orele 12.00 este în vigoare un cod galben de vânt valabil pentru următoarele localități de pe raza județului Sibiu: Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Racovița, Turnu Roșu, Boița. Se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăși la rafală 55…65 km/h.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie anunță intensificări susținute ale vântului până vineri, 8 octombrie, în jurul orelor 10.00. Astfel, în intervalul menționat, local în județul Caraș-Severin, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 60…80 km/h, iar în sudul județului, peste 90…100 km/h.

Informare meteorologică de vreme rea

Este important de menționat că până vineri este în vigoare o informare meteo de vreme rea. Vântul va avea intensificări în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar local în Banat și sudul Transilvaniei, peste 55…60 km/h.

În cursul zilelor de vineri și sâmbătă, vremea va deveni deosebit de rece, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde îndeosebi jumătatea de sud a țării, iar la munte, în general la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mixte.

Comments are closed.