Știri

Alerte METEO 17 august 2021. Patru coduri de vreme rea! Vijeliile vor lovi cu 70-90 km/h

Ziua și codurile ANM în România. Meteorologii au emis noi avertizări de vreme severă, care vizează caniculă, disconfort termic ridicat, dar și instabilitate atmosferică cu ploi, vijelii, vânt puternic, și grindină. Valul de căldură va persista în sudul, centrul și estul țării, disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Canicula se extinde în România

Marți, 17 august, va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, local în Moldova, sudul Transilvaniei și extremitatea vestică a Dobrogei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 33 și 37 de grade.

Zi de foc în România. Meteorologii au emis patru coduri de vreme rea! Vijeliile vor lovi cu 70-90 km/h

Este în vigoare și un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat în județele Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu. Potrivit atenționării ANM,  temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade. Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cod portocaliu de vânt puternic, vijelii, descărcări electrice, ploi și grindină

Începând de marți, 17 august și până miercuri, 18 august la orele 10.00,v or fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50-60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Zi de foc în România. Meteorologii au emis patru coduri de vreme rea! Vijeliile vor lovi cu 70-90 km/h

Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marți (17 august) în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi mai ales intensificări ale vântului, iar în seara și noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia.

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată

Codul portocaliu este valabil în intervalul 17 august, ora 14.00 – 18 august, ora 05.00 și vizează Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și zonele de munte. Se anunță vijelii puternice cu rafale de peste 70- 90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

De asemenea, cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Zi de foc în România. Meteorologii au emis patru coduri de vreme rea! Vijeliile vor lovi cu 70-90 km/h

De pe 18 august, ora 10.00 până pe 19 august, ora 10.00 va fi valabilă o atenționare meteo cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în Muntenia, Dobrogea, local în Moldova, Oltenia și Transilvania și la munte.

Este important de precizat că fenomene de instabilitate atmosferică vor fi prezente, pe arii restrânse, și în restul teritoriului.

Comments are closed.