Media

Alex Ioniță a suferit de depresie după acuzația de dopaj. Cum se simte acum fotbalistul

Alex Ioniță trece printr-o perioadă extrem de dificilă. Celebrul fotbalist a fost suspendat provizoriu pentru folosirea unei metode de vitaminizare interzise de WADA. După acuzațiile de dopaj, acesta ar fi avut probleme cu depresia, gândindu-se la pedeapsa pe care ar putea să o primească.

Alex Ioniță în depresie din cauza suspendării

Alex Ioniță trece printr-o perioadă destul de grea. În luna ianuarie, lumea fotbalului românesc a fost marcată de o veste groaznică. Alex Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto au fost suspendați provizoriu după ce au primit o acuzație de dopaj. Se pare că au luat anumite vitamine care erau interzise. Astfel, au primit suspendare până în septembrie 2021.

Alex Ioniță a mărturisit că această întâmplare a fost cu adevărat o lecție pentru el și nu poate spune că a fost doar un lucru rău, pentru că acum și-a dat seama cât de importantă este cariera lui și ce ar putea pierde.

Celebrul fotbalist de la Astra Giurgiu spune că a avut nevoie de ajutorul medicului pentru a se putea liniști. Specialiștii i-au spus că are simptome de depresie după ce le-a explicat că se simțea mereu obosit, era lipsit de vlagă și nu voia nici măcar să iasă din casă.

„Mi-au spus că am simptome de depresie. Am fost  la doctor pentru că nu mă simţeam bine. Mă simţeam tot timpul obosit, nu voiam să ies din casă şi nu aveam chef să fac nimic.

Dar cred că e un lucru bun ce mi s-a întâmplat, altfel nu realizat ce am avut şi ce am pierdut. Mi-aş dori să continui şi la CFR. Trebuie să lupt pentru mine, pentru că nimeni nu o s-o facă”, a spus Ioniţă.

Când revine Ioniță pe teren

Alex Ioniță este împrumutat de către CFR Cluj la Astra Giurgiu și mai are un an și jumătate contract cu ardelenii. Jucătorul ar putea reveni pe teren la finalul verii, după ce își termină perioada de suspendare. El speră că va avea ocazia să joace pe noul stadion și că va primi o șansă să joace la Rapid, aceasta fiind marea sa dorință.

Inițial, fotbalistul a recunoscut că a folosit acele substanțe, dar ulterior a negat afirmațiile sale, pe motiv că au fost spuse sub presiunea psihologică. El s-ar fi gândit atunci că nimeni nu va crede că este nevinovat și nu a mai încercat să se scuze.
“Înțeleg să retrag întrega mea declarație de recunoaștere sau de mărturie împotriva colegilor mei, acestea fiind făcute sub presiunea psihologică a faptului că reprezentanții ANAD susțineau că există toate probele împotriva mea, susținerea ANAD de către WADA și FIFA și a faptului că în caz contrar aș risca o pedeapsă de 4 ani. M-am gândit că nu am cum să mă lupt cu WADA și cu FIFA și că urmează să primesc o pedeapsă de 4 ani. Singurele aspecte de fapt pe care le susțin sunt cele din prezenta declarație.”, a încheiat Ioniță noua sa declarație.

Comments are closed.