Știri

Alexandru Rafila, avertisment important. România ar putea ajunge din nou la 5000 de cazuri pe zi

Oamenii se tem tot mai mult de valul la patrulea de coronavirus și pare că pandemia nu are deloc milă de noi. Veștile nu sunt deloc unele bune pentru români, iar autoritățile se tem că ne putem confrunta din nou cu un număr mare de infectări. Medicul Alexandru Rafila a oferit marți un anunț îngrijorător referitor la situația din toamnă.

Alexandru Rafila, semnal de alarmă pentru români

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre cum ar putea evolua situația la noi în țară. Mai exact, specialistul spune că lucrurile ar putea scăpa de sub control dacă românii nu se vaccinează și am putea înregistra din nou în jur de 5000 de cazuri pe zi.

Specialistul spune că situația se va agrava spre toamnă și numărul de infectări va crește dacă oamenii nu se vaccinează și nici nu respectă măsurile de prevenire. Rafila critică aglomerațiile care le produc pe plajă și la spectacole, unde oamenii uită complet de pandemie.

“Cred că se vor înregistra cam 5000 de cazuri pe zi undeva prim luna octombrie. Măsurile din România sunt mult mai lejere decât cele din Grecia, o țară care are aproximativ 3000 de cazuri.

Eu nu zic că nu e bine că oamenii să meargă la concerte, am văzut că establishmentul liberal este acum la festival, dar ar trebui să păstrăm niște măsuri de siguranță. Nu discutăm de mască pe plajă sau în apă, e inaplicabilă și nu face altceva decât să enerveze oamenii.”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila, despre vaccinarea obligatorie

Medicul Alexandru Rafila e declarat că nu este adeptul vaccinării obligatorii pentru cadrele medicale, dar le sfătuiește să fie responsabile și să înțeleagă că este riscant să ia contact cu pacienți bolnavi și că riscul de transmitere a bolii este ridicat.

Cât despre vaccin, Alexandru spune că nu este perfect, așa cum niciunul nu este, dar ne oferă o siguranță mai mare. În spitale există cazuri de persoane care s-au vaccinat și acum au forme medii, dar au fost ocoliți de complicații și de o formă grea a bolii.

Sfatul lui pentru cei aflați la conducere este să controleze mai bine cel puțin situația de pe litoral, din locuri turistice și de la spectacolele unde se produc aglomerații mari. Încurajează românii să poarte masca la festivaluri.

Comments are closed.