Știri Sănătate

Alimente care ne afectează smalțul dinților. La ce trebuie să fim atenți

Ceea ce ce consumăm ne afectează semnficativ organismul din toate punctele de vedere. Există o mulțime de alimente care ne fac rău și ne distrug smalțul dinților, dar pe care le consumăm în mod constant și care ne plac. Totuși, ar trebui să fim atenți atât la mâncare, cât și la băuturi, pentru că dinții noștri pot avea de suferit.

Băuturi care ne distrug dinții

Alimentele pe care le consumăm zilnic au o influenţă foarte mare asupra sănătăţii dinţilor noştri. Unele dintre ele sunt cu adevărat o mare povară pentru noi. Acizii puternici sunt principala cauză a eroziunii smalţului şi a apariţiei cariilor dentare și există o mulțime de alimente care îi conțin în cantități mari.
Băuturile acidulate sunt extrem de periculoase și afectează oamenii de toate vârstele. Acidul slăbește smalțul dinților și favorizează apariția cariilor. Chiar dacă acele băuturi nu au zahăr, sunt la fel de nocive și periajul nu este suficient.
Deși o consumăm în fiecare dimineață și face parte din rutina multora dintre noi, cafeaua atacă smalțul dentar și pătează dinții. Chiar dacă apelăm la medic pentru albire, petele galbene pot reapărea rapid. În plus, cafeaua îndulcită este și mai periculoasă.
Deși nu ne-am fi așteptat, limonada este și ea dăunătoare dinților. Chiar dacă este băutura preferată de toată lumea pe timp de vară, trebuie să ținem cont de faptul că dăunează dinților. Concentrația mare de acid citric distruge smalțul și face dinții mai sensibili la cald și rece.
Ce ne distruge smalțul dinților
Băuturile energizante au mare succes în rândul oamenilor de toate vârstele, dar nimeni nu se gândește la efectele negative. Aceste băuturi sunt extrem de acide şi erodează dinţii chiar şi atunci când sunt consumate în cantităţi mici. Se recomandă spălarea la o oră după consumul unui energizant și clătirea imediată cu apă de gură.

Deși nu mulți își dau seama, băuturile alcoolice ne fac și ele rău. Atât dinții, cât și gingiile sunt în pericol când consumăm alcool. Spre exemplu, chiar dacă vinul roșu are multe beneficii, acizii, coloranții naturali și taninul pe care le conține pătează dinții.

Comments are closed.