Știri Sănătate

Alimentele congelate, un adevărat pericol pentru sănătate. Ce preparate ar trebui să evităm

Mulți dintre noi știu că alimentele congelate sunt sănătoase și își păstrează proprietățile odată cu înghețarea lor. Se pare, însă, că nu toate sunt bune pentru sănătatea noastră și pe unele dintre ele ar trebui să le evităm cu desăvârșire, așa cum spun specialiștii.

Pericolul din alimentele congelate

Congelarea alimentelor este o modalitate optimă de a le păstra pe acestea, dar se pare că nu este un lucru tocmai sănătos. Într-adevăr, legumele, fructele și zarzavaturile își păstrează proprietățile inițiale, dar se pare că aceasta nu este o regulă pentru toate mâncărurile.

Vezi și: 4 alimente care nu trebuie să lipsească din niciun frigider, recomandate de dr. Oz

Nutriționista Signe Svanfeldt explicat de ce anumite alimente congelate ar trebui omise atunci când vrem să avem un stil de viață sănătos. Astfel, aflăm de la celebrul medic că unele dintre ele, pe care obișnuim să le consumăm mereu, sunt foarte periculoase, din cauza faptului că au mulți aditivi nesănătoși.

Signe Svanfeldt spune că ”există o mulțime de opțiuni grozave, pline de nutrienți și fibre alimentare, inclusiv pâine congelată din cereale integrale, legume, fructe și fructe de pădure” pentru care ar trebui să optăm, dar ne avertizează că la unele ar trebui să avem mare grijă.

Produsele congelate periculoase

Medicul susține că pizza este un preparat rapid și extrem de gustos, dar, mai ales congelată, are o mulțime de grăsimi saturate și mezeluri, carne procesată, care nu fac deloc bine.

„O pizza congelată este bogată în sodiu și grăsimi saturate, care, consumate în cantități excesive, sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate”, a spus Signe.

La fel putem spune și despre produsele de patiserie, care merg perfect pentru micul dejun, dar care duc la creșterea riscului de obezitate și ar trebui evitate cât de mult putem.

De evitat sunt și alimentele care se prăjesc, fie că sunt proaspete sau congelate. Intrate în contact cu uleiul încins, riscurile sunt mari.

Comments are closed.