Știri

Angajări masive în MAI. Raed Arafat a făcut toate precizările

Se anunță angajări masive în Ministerul Afacerilor Interne. Peste 8000 de persoane vor fi angajate în acest an, și peste 8.500 vor fi angajate treptat în următorii patru ani. Anunțul a fost făcut de către Raed Arafat. Angajările au scopul de a rezolva deficitul de personal la intervenții al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Se fac angajări masive la nivelul MAI – intervenții de urgență

Pentru anul 2021 vor fi scoase la concurs 1479 de posturi de gradați militar profesioniști, care urmează să fie angajați pe o perioadă determinată de cinci ani. De asemenea vor fi încă 728 de posturi de subofițeri, care vor înlocui personalul ieșit la pensie.

Miercuri, 25 august, Guvernul României a adoptat o hotărâre ce vizează suplimentarea numărului posturilor necesar Ministerului Afacerilor Interne pe timp de pace cu un număr de 8546 posturi.

Dintre acestea, 146 posturi de militar (121 ofiţeri şi 25 maiştri militari și subofiţeri) şi 8400 de soldaţi şi gradaţi profesionişti.

Este vorba despre angajări din surse externe.

Toate angajările vor fi din surse externe, dar vor fi adăugate și 782 de posturi care înlocuiesc personal care a plecat prin pensie. Acolo sunt posturi de subofițeri, pe când cele 1479 de posturi care vor fi scoase la concurs în acest an, în baza acestei hotărâri, vor fi posturi de gradați militar profesioniști, a declarat Raed Arafat.

Se va organiza concurs, va fi limită de vârstă, și cel mai probabil contractul va începe din luna noiembrie și va fi pe o perioadă determinată de cinci ani.

Motivul angajărilor din sursă externă ține de deficitul mare de personal la intervenții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Angajările în MAI se vor face în perioada 2021-2025

Încadrarea posturilor se va face etapizat, în perioada 2021-2025, iar posturile solicitate, vor fi repartizate pe baza analizei necesității IGSU și a structurilor subordonate, pentru înființarea unei Școli de Aplicație și a unor noi subunități de intervenție/puncte de lucru, precum și pentru constituirea de echipaje de intervenție în cadrul structurilor de intervenție.

Se alocă o sumă din bugetul Ministerului, oricum ei se angajează către luna noiembrie și plata pe anul ăsta va fi una destul de mică. Anul viitor continuăm și după asta vom scoate următoarea tranșă care va fi stabilită anul viitor din acest calup de 8.500 de posturi ca să continuăm redresarea IGSU, a mai precizat Raef Arafat.

Precizăm că aceste angajări au fost solicitate încă din luna mai a acestui an de către ministrul Lucian Bode, care a motivat că numărul intervențiilor de urgență crește, iar IGSU se confruntă cu deficit de personal.

Comments are closed.