Știri

ANM, avertisment de ultimă oră: România va fi lovită de un val de căldură

Vremea a fost foarte schimbătoare în ultima perioadă și se pare că nu se schimbă nimic acum. Jumătatea lunii Iulie ne găsește fie cu temperaturi extreme, fie cu vijelii și ploi puternice. Aflăm acum că temperaturile o iau din nou razna și se apropie chiar și de 40 de grade Celsius la umbră.

Canicula lovește România

Întreaga Europă a fost lovită de un val de aer tropical. Temperaturile au ajuns la extreme și în unele state chiar au trecut de 40 de grade Celsius. Se pare că, acum, căldura ajunge și în România, unde termometrele vor fi luate cu asalt de căldurile insuportabile.

Vezi și: Canicula revine, dar nu pentru mult timp! România va fi lovită de un val de aer rece

Astfel, temperaturile ridicate vor fi resimțite și în România de zilele următoare. De miercuri, românii vor avea aceeași soartă ca vecinii lor și se vor confrunta cu temperaturi cuprinse între 35 și 37 de grade Celsius la umbră și disconfort termic accentuat. Astăzi va fi ultima zi în care ne vom bucura de temperaturi acceptabile, de până la 31 de grade, pentru că apoi vom avea parte de caniculă chiar și pe timpul nopții.

Începând de joi, minimele vor fi de 30 de grade si maximele ajung chiar și la 40 la soare. Oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din case dacă deplasarea nu este cu adevărat necesară.

Seceta face ravagii

Seceta deja face ravagii și ploile vor fi doar o amintire pentru perioada următoare. Chiar dacă vor cădea picături, acestea vor fi trecătoare și nu vor face situația mai bună, pentru că pagubele sunt deja mari.

Cele mai afectate sunt însă județele din estul și sudul țării, unde seceta și-a pus serios amprenta. În Vrancea, Buzău și Galați toate culturile sunt uscate, iar în Mehedinți culturile de floarea soarelui și de porumb sunt compromise.

Comments are closed.