Știri

Anunț de la Casa de Pensii! Vești bune pentru milioane de români

Casa de Pensii a făcut anunțul care îi vizează pe milioane de pensionari din România. Este vorba despre acel ajutor în valoare de 700 de lei pe care statul îl acordă de la 1 iulie 2022. Pentru a primi banii, pensionarii trebuie să îndeplinească anumite condiții, explicate de către șeful Casei de Pensii.

Anunțul zilei de la Casa de Pensii

Ajutorul de la Guvern în valoare de 700 de lei va ajunge doar la pensionarii care au pensii mai mici de 2000 de lei. Este un ajutor unic care va fi acordat doar în luna iulie 2022. Suma va fi menționată pe talonul de pensii.

Ordonanţa de urgenţă iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale prevede acordarea acestui ajutor o singură dată, în luna iulie 2022, pentru aproximativ 3.300.000 de pensionari afectaţi de creşterea preţurilor la utilităţile publice şi bunuri de consum, în special hrană, aflaţi în risc de excludere socială.

Așa cum ne-am angajat în cadrul Coaliției, tot astăzi prin Ordonanță de urgență vom aproba acordarea în luna iulie a acelui ajutor financiar de 700 de lei pentru pensionarii ale căror venituri sunt sub limita de 2000 lei. Discutăm de 3,3 milioane de beneficiari, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Măsura face parte din programul Sprijin pentru România, gândit de către guvernanți cu scopul de a-i ajuta pe românii cu venituri mici să facă față acestei perioade marcată de creșterea prețurilor la utilități și alimentele de bază.

Cine se încadrează pentru ajutorul de 700 de lei de la Guvern

Veniturile lunare la care face referire Ordonanța de urgență sunt:

a) venituri din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna iulie 2022;

b) venituri din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna iulie 2022;

c) venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;

d) venituri din indemnizația socială pentru pensionari acordată în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizației sociale pentru pensionari, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările și completările ulterioare;

e) venituri din salarii şi asimilate salariilor, raportate în “Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate” al cărei termen de depunere este luna anterioară celei în care se efectuează calculul drepturilor aferente lunii în care se plătește ajutorul financiar.

Acesta se acordă doar dacă veniturile cumulate și realizate de aceeași persoană sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Comments are closed.